Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

online konzultáció

Online konzultáció háziorvosoknak

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az MDT és annak Családorvosi Munkacsoportja online diabetológiai konzultáció lehetőségével szeretné segíteni az alapellátásban dolgozó kollégák munkáját.
www.diabet.hu/konzultacio

COVID-19

COVID-19


Szakmai információk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban egy helyen:

www.diabet.hu/covid19

MDT Regionális 2020

MDT Regionális Kongresszusa

2020. október 15-17.

Az előadásokat ONLINE KÖZVETÍTjük.
Az előadások rögzítésre kerülnek és az esemény befejezte után is elérhetőek lesznek honlapunkon.

MDT 2020

Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa

ÚJ időpont! 2020. december 3-6., Budapest Kongresszusi Központ

További részletek hamarosan!
www.diabet.hu/mdt2020

Fizesse be tagdíját!

Ellenőrizze tagdíj egyenlegét!

A tagdíjbefizetés honlapunkon keresztül, elektronikus módon történik.

Rendezheti egyenlegét online bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással.

MDT APP

Diabetológus APP

A Magyar Diabetes Társaság hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Töltse le MOST, hogy elsőként értesüljön friss híreinkről!

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

A(z) MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • A MAGYOSZ javaslata a gyógyszerár támogatás és a hazai egészségügy helyzetének javítására
  2011.04.11.Magyarországi Gyógyszergyártók Országos SzövetségeHírkategória: Általános
  Magyarországi Gyógyszergyártók Országos SzövetségeMint ismeretes, a kormány múlt hét csütörtökön egyeztetéseket kezdett a gyógyszer gyártókkal és forgalmazókkal az új gyógyszer-támogatási rendszer kialakításával kapcsolatosan, a Széll Kálmán Terv „Adósság és akcióterv” pontjában feltüntetett munkaterv szerint. A Magyosz (Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége) megértve az ország jelenlegi gazdasági helyzetét és az államadósság csökkentésének szükségességét kész arra, hogy a kormányzattal párbeszéden alapuló egyeztetéseket folytasson.

  Ugyanakkor a Magyosz az ország hosszú távú érdekeit is szem előtt tartva csak és kizárólag olyan megoldás irányába kíván elmozdulni,mely a Széll Kálmán Tervben foglalt adósság szolgálatot megcélzó prioritások mellett figyelembe veszi a Széchenyi tervben megfogalmazott hazai versenyképességet javító és ezáltal GDP növekedést elérni kívánó célkitűzéseket is. Ezen növekedési cél elérésében a hazai gyógyszer gyártók jelentős szerepet játszanak a magyarországi termelő, beruházó kutató-fejlesztő, exportáló és nem utolsósorban jelentős foglalkoztatói státuszuk által.

  A hazai gyártók tisztában vannak a hazai egészségügyi szektor kritikusnak mondható helyzetével is, felelősséget éreznek mind a hazai egészségügyben dolgozók mind pedig a betegek iránt, így olyan javaslattal kívánnak élni, mely hozzájárulhat a hazai egészségügyi szektor helyzetének javításához is.

  Ennek megfelelően javasolja a gyógyszerár támogatásban részesülő készítmények termelői áron számított forgalma 5 %- ának megfelelő nagyságú összeg válság adó formájában történő befizetését a már eddig is befizetett iparág specifikus adókon felül, mely kb. 25 mrd Ft nagyságú befizetést jelent, azzal a feltétellel, hogy az így keletkező befizetés visszaforgatódjék a hazai egészségügybe, az orvosok és szakápolók bérének rendezése formájában. A javasolt intézkedés az azonnali beavatkozási igény miatt már 2011. július 1-i hatállyal bevezethető lenne.

  A Magyosz a kormány által megjelölt megtakarítási cél elérése érdekében természetesen további javaslatokat is tesz, azonban mivel bízik benne, hogy a múlt heti egyeztetés az iparággal a konzultációs sorozat első fordulója volt, melyet hamarosan újabb egyeztetés követ, ezen további javaslatokat egyelőre nem kívánja a nyilvánosság elé tárni.

  A Magyosz számára prioritás az ország versenyképességének megőrzése, a hazai egészségügyi szektor működőképességének megtartása, mivel mindkét cél az ország és a betegek elementáris érdeke, valamint ez egyben elősegíti az államadósság csökkentését is. A versenyképesség megtartása érdekében kiemelten fontos, hogy 2020-ra a GDP-arányosan a jelenlegi 1,15 %-ról 1,8 %-ra nőhessenek a K+F ráfordítások Magyarországon. Éppen ezért a Magyosz olyan megoldást tud csak támogatni a jelenlegi gyógyszerár támogatási rendszer szerkezeti átalakítása vonatkozásában mely ezen célok elérését előmozdítja.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.