Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

online konzultáció

Online konzultáció háziorvosoknak

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az MDT és annak Családorvosi Munkacsoportja online diabetológiai konzultáció lehetőségével szeretné segíteni az alapellátásban dolgozó kollégák munkáját.
www.diabet.hu/konzultacio

COVID-19

COVID-19


Szakmai információk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban egy helyen:

www.diabet.hu/covid19

MDT Regionális 2020

MDT Regionális Kongresszusa

2020. október 15-17.

Az előadásokat ONLINE KÖZVETÍTjük.
Az előadások rögzítésre kerülnek és az esemény befejezte után is elérhetőek lesznek honlapunkon.

MDT 2020

Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa

ÚJ időpont! 2020. december 3-6., Budapest Kongresszusi Központ

További részletek hamarosan!
www.diabet.hu/mdt2020

Fizesse be tagdíját!

Ellenőrizze tagdíj egyenlegét!

A tagdíjbefizetés honlapunkon keresztül, elektronikus módon történik.

Rendezheti egyenlegét online bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással.

MDT APP

Diabetológus APP

A Magyar Diabetes Társaság hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Töltse le MOST, hogy elsőként értesüljön friss híreinkről!

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

A(z) MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Beköszöntő
  2011.04.18.DDH HírmondóHírkategória: XVII. Dunántúli Diabetes Hétvége
  Dr. Vándorfi GyőzőTisztelt DDH-résztvevők! 20 éve szerveztem munkatársaimmal az első DDH-t, akkor még Nyugat-dunántúli Diabetes Hétvége néven. 32-en voltunk, a nálunk akkor már két éve futó bentlakásos páciensedukációs tanfolyamot próbáltuk ki magunkon. Szerepeljen itt a ma is ismert diabetológusok közül néhányuk neve, a teljesség igénye nélkül: Késmárki Nóra, Széles Margit, Fulcz Ági, Rakk Erika, Sipos Piroska, Sterba Gizi, Hidvégi Tibi, Oroszlán Tomi, Sebestyén Miklós, és aki már nem lehet itt, Kassay Farkas Sanyi. Éger Pista és jó néhány háziorvos kolléga is közöttünk volt. Szó szerint beleszerettünk egymásba, és abba, amit csinálunk!

  Ma, 20 év elteltével jólesik mindnyájunk számára nyugtázni az azóta elért eredményeket. Szinte már történelem. Ma már néhány híján ezren vagyunk itt, közöttünk szakdolgozók, dietetikusok, társszakmák képviselői és a támogatók szépszámmal.

  Most is több újdonsággal szeretnénk szolgálni. A programban már bizonyára felfedeztek több izgalmas előadást, kerekasztal-megbeszélést, workshopot, szimpóziumot. Most jelentkezik először a Magyar Diabetes Társaság önálló standdal, most rendezünk először a DDH szombati programjával párhuzamosan Terápiás Műhely címen háziorvos-, valamint Háziorvosi Nővér Akadémia elnevezéssel nővérképzést az alapellátásban dolgozók részére.

  Ha az MDT pénteki közgyűlése megszavazza, akkor itt alakul meg az MDT háziorvosi munkacsoportja szombaton 16.30 órai kezdettel. Úgy érzem, ez is egy korszak kezdetét jelenti, amivel tovább szélesedik az az együttműködés, melyet a pácienseinkkel már egy éve elkezdtünk az MDT kongresszusa első napján, majd idén március 26-án tovább folytattunk Civil Fórum elnevezéssel. Nálunk is kezd beérni a felismerés, amit az IDF már korábban meghirdetett: „We are stronger together” (Együtt erősebbek vagyunk).

  A szervező, az Alapítvány a Cukorbetegkért és a Veszprém Megyei Diabetes Egyesület Pannon Diabetes Díjat alapított, mely a péntek esti vacsora előtt kerül átadásra egy, a Dunántúlon dolgozó kiváló orvosnak és egy szakdolgozónak!

  A DDH Hírmondó is most kerül a résztvevők kezébe először. Korábban is találkoztunk már helyi kongresszusi újsággal, de az mindig egy cég reklámújságja volt. Most próbálkozunk egy mindenki számára nyitott, a szakmai üzeneteket röviden összefoglaló és a Hétvége legfontosabb eseményeiről és lehetőségeiről informáló lappal Önöket szolgálni. Pénteken és szombaton is megjelenik egy-egy szám, és minden információ a www.diabet.hu-n is olvasható lesz néhány videointerjúval kiegészítve.
  A lap előállításában segítségemre vannak a Tudomány Kiadó és az MDT-honlap (doki.net) munkatársai. Fogadják szeretettel! Tartalmas Hétvégét kívánok a lap és a szervezés minden munkatársa nevében:

  Dr. Vándorfi Győző a DDH szervezőbizottságának elnöke és a DDH Hírmondó főszerkesztője

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.