Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

online konzultáció

Online konzultáció háziorvosoknak

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az MDT és annak Családorvosi Munkacsoportja online diabetológiai konzultáció lehetőségével szeretné segíteni az alapellátásban dolgozó kollégák munkáját.
www.diabet.hu/konzultacio

COVID-19

COVID-19


Szakmai információk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban egy helyen:

www.diabet.hu/covid19

MDT 2020

Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa

ÚJ időpont! 2020. december 3-6., Budapest Kongresszusi Központ

További részletek hamarosan!
www.diabet.hu/mdt2020

Fizesse be tagdíját!

Ellenőrizze tagdíj egyenlegét!

A tagdíjbefizetés honlapunkon keresztül, elektronikus módon történik.

Rendezheti egyenlegét online bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással.

MDT APP

Diabetológus APP

A Magyar Diabetes Társaság hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Töltse le MOST, hogy elsőként értesüljön friss híreinkről!

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

A(z) MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • 25 év a diabetológia szolgálatában
  2011.05.24.MDT WebszerkesztőségHírkategória: Általános
  Idén 25 éves Magyarország egyik leginnovatívabb high-tech vállalata, az alakulása óta 100 százalékban hazai, családi tulajdonban lévő 77 Elektronika Kft. A cég orvosdiagnosztikai eszközöket fejleszt, gyárt és forgalmaz, saját fejlesztésű vércukormérő és vizeletelemző készülékeit a világ számos kórházában és laboratóriumában használják öt kontinensen, az Egyesült Államoktól Japánig. A vállalat vezető szerepet tölt be a magyarországi vércukormérő piacon, fejlesztőmérnökeik jelenleg a vércukormérő készülékek 60. generációjának tökéletesítésén dolgoznak.

  A társaság 1986-ban indult kis családi vállalkozásként, mindössze négy fővel, ma több mint 300 embert foglalkoztat, a munkatársaik egyötöde, hatvan mérnök kizárólag fejlesztéssel foglalkozik, ezek a szakemberek általában több – akár egy tucat – projekten is dolgoznak párhuzamosan. Az elmúlt közel negyed évszázadban a cég folyamatosan meg tudott felelni a legmagasabb világpiaci igényeknek, a technológia fejlődésével együtt járó folyamatos kihívásoknak. Ma már számos területen a 77 Elektronika Kft. termékei jelentik a világszínvonalat.

  A 77 Elektronika Kft. árbevételének 8-9 százalékát forgatja vissza minden évben az új termékek és technológiák kifejlesztésébe - ez az arány a többszöröse annak, amit egy átlagos hazai vállalat innovációba hajlandó – vagy tud - fektetni. Mindezek mellett mára kiépítették országos szervízhálózatukat is, ami stabil támogató hátteret biztosít készülékeik számára.

  Vércukorszintmérő készülékeinek 1998. évi elismerése után a high-tech vállalat 2010-ben immár másodszor is elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat, és ezúttal egyben a Leginnovatívabb Termék Díját is. Az iparjogvédelmi tudatosság érvényesítése és a szellemi tulajdon védelmében tett erőfeszítéseiért az idei évben a 77 Elektronika Kft. megkapta a Millenniumi Díjat az ENSZ által meghirdetett Szellemi Tulajdon Világnap alkalmából.

  A 77 Elektronika Kft. támogat és részt vesz szinte minden olyan aktivitásban Magyarországon, ami a cukorbetegekkel, vagy magával a cukorbetegséggel kapcsolatos. Szorosan együttműködik a Magyar Diabétesz Társasággal és az Egy Csepp Figyelem Alapítvánnyal, támogatta a Cukorbetegek Világnapja rendezvényeit, fontos szakápolói képzéseket és szakmai kongresszusokat. A vállalat az országban egyedülálló módon megteremti annak a lehetőségét, hogy fiatal magyar orvosok a cukorbetegséggel kapcsolatos kutatásaikat a legnagyobb európai Diabétesz-konferencián (EASD) publikálhassák és hosszú évek óta, hagyományosan támogatja a Diabétesz hajó, az egyik legfontosabb hazai szakmai esemény megrendezését is.

  A vállalat tavaly indította útjára egyedülálló saját fejlesztésű telemedicinás rendszerét, a www.dcont.hu, amely alkalmas a diabéteszben érintettek vércukorszint-adatainak online rögzítésére. Az ingyenes szolgáltatás a lényege, hogy a felhasználó a világhálón keresztül otthonról is bármikor feltöltheti az általa mért vércukoradatait, a kezelőorvosa pedig a rendszeren keresztül letöltheti azokat, így az orvos és páciense között folyamatos lehet az interakció.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.