Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

online konzultáció

Online konzultáció háziorvosoknak

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az MDT és annak Családorvosi Munkacsoportja online diabetológiai konzultáció lehetőségével szeretné segíteni az alapellátásban dolgozó kollégák munkáját.
www.diabet.hu/konzultacio

COVID-19

COVID-19


Szakmai információk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban egy helyen:

www.diabet.hu/covid19

MDT 2020

Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa

ÚJ időpont! 2020. december 3-6., Budapest Kongresszusi Központ

További részletek hamarosan!
www.diabet.hu/mdt2020

Fizesse be tagdíját!

Ellenőrizze tagdíj egyenlegét!

A tagdíjbefizetés honlapunkon keresztül, elektronikus módon történik.

Rendezheti egyenlegét online bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással.

MDT APP

Diabetológus APP

A Magyar Diabetes Társaság hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Töltse le MOST, hogy elsőként értesüljön friss híreinkről!

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

A(z) MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Az Európai Diabetes Alapítvány (European Foundation for the Study of Diabetes) 'New Horizons' kutatás-támogatási programja a Közép-Kelet-Európai országok részére
  2011.11.17.MDT Web-szerkesztőség, Prof. Dr. Soltész GyulaHírkategória: Általános
  Az Európai Diabetes Társaság (European Association for the Study of Diabetes, EASD) 1999-ben hozta létre alapítványát (European Foundation for the Study of Diabetes) az európai diabetes kutatások támogatására. Az Alapítvány megalakulása óta több mint 75 millió Eurót adományozott különböző diabetes kutatási projektek támogatására.
  Az EFSD az EASD irányítása alatt áll, a pályázatok támogatásáról egy nyolctagú, nemzetközi, független diabetológusokból álló kuratórium dönt.

  2009-ben az Alapítvány New Horizons Initiative névvel egy új pályázati rendszert indított az európai régiók közötti kutatási együttműködés serkentése céljából. A program, amelynek vezetésére, a 2011-2014-es periódusra megbízást kaptam, minden évben kutatási pályázatot ír ki, amelyre kizárólag a Közép- és Kelet-Európai ország kutatói jelentkezhetnek egy nyugat-európai együttműködő partner részvételével. Bármilyen diabetológiai témájú pályázat benyújtható, akár kísérletes/laboratóriumi, akár klinikai vizsgálatról van szó. Egy-egy pályázattal elnyerhető támogatási összeg 100.000 euró, de ennél több is lehet, különösen a klinikai témájú pályázatoknál. A támogatás legalább 80%-át a pályázó Közép- és Kelet-Európai kutató illetve kutatócsoport kapja.

  A 2009-2011 években 13 pályázat nyert el támogatást. Az idei támogatottak között (300.000 Euro) van Firneisz Gábor, és munkatársai is (Semmelweis Egyetem II. sz Belklinika, Somogyi Anikó professzor munkacsoportja) „Phenotypic and genotypic characterization of individuals born from gestational diabetes mellitus pregnancies” című pályázatával. Partner: Alexandra Kautzky-Willer, a Bécsi Orvostudományi Egyetem kutatója.

  Az Alapítvány pályázati felhívásai a Diabetologia folyóiratban és az Alapítvány honlapján (www.EuropeanDiabetesFoundation.org) olvashatók. A legközelebbi pályázati felhívás 2011. októberében jelent meg, és a benyújtási határidő 2012. január 15.

  Dr. Soltész Gyula
  Az EASD/EFSD New Horizons programjának vezetője

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.