Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

online konzultáció

Online konzultáció háziorvosoknak

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az MDT és annak Családorvosi Munkacsoportja online diabetológiai konzultáció lehetőségével szeretné segíteni az alapellátásban dolgozó kollégák munkáját.
www.diabet.hu/konzultacio

COVID-19

COVID-19


Szakmai információk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban egy helyen:

www.diabet.hu/covid19

MDT 2020

Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa

ÚJ időpont! 2020. december 3-6., Budapest Kongresszusi Központ

További részletek hamarosan!
www.diabet.hu/mdt2020

Fizesse be tagdíját!

Ellenőrizze tagdíj egyenlegét!

A tagdíjbefizetés honlapunkon keresztül, elektronikus módon történik.

Rendezheti egyenlegét online bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással.

MDT APP

Diabetológus APP

A Magyar Diabetes Társaság hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Töltse le MOST, hogy elsőként értesüljön friss híreinkről!

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

A(z) MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Az MDT soron következő elnökének gondolatai
  2012.04.15.MDT HírmondóHírkategória: MDT XXI. Kongresszusa
  A Magyar Diabetes Társaság elnökének lenni nagy megtiszteltetés és nagy kihívás is egyben. Megtiszteltetés, hiszen az ország egyik legnagyobb taglétszámú társasága vagyunk, amelyről a hazai egészségügyi szakmai-tudományos körökben mindig elismeréssel beszélnek, és amelynek nemzetközi tevékenysége is figyelemre méltó. Mindazonáltal nagy kihívás is, mivel társaságunkat megalakulása óta mindig a hazai diabetológia legkiválóbb szakemberei és tudósai vezették, akik irányításával számos sikert értünk el. Gondoljunk csak a kiváló színvonalú hazai kongresszusainkra, EASD-szervezésre, diabetológus orvos és szakápoló képesítéseinkre, hazai és nemzetközi díjainkra és díjazottjainkra, kiváló szaklapunkra és honlapunkra, jól működő szekcióinkra, hogy csak néhányat említsek a sok közül.
  Prof. Dr. Barkai LászlóÚgy látom, hogy az MDT soron következő elnökének mindent meg kell tennie az eddigi eredmények és értékek megőrzése érdekében, ami nem kevés feladatot jelent. Folytatnunk kell a kapcsolatrendszerünk bővítését a társszakmai szervezetekkel, civil és betegszervezetekkel, gyógyszeripari és kereskedelmi vállalatokkal. Szoros együttműködésben kell lennünk a szakmai kollégium illetékes tagozataival és tanácsaival, keresnünk kell a kapcsolódási pontokat a szakmapolitikai vezetéssel annak érdekében, hogy a diabetológiát és határterületeit érintő sorskérdésekben meghallják hangunkat, és meg is fogadják szakmai véleményünket. Véleményünk kialakításánál továbbra is a legszilárdabb szakmai és tudományos alapokra kívánunk helyezkedni, de betegeink – és tegyük hozzá, munkatársaink – érdekeit mindenkor szem előtt kell tartanunk. Nagyon fontosnak tartom az utánpótlás kérdését, a fiatal kollégák tudományos munkájának, előmenetelének támogatását. Ezen a vonalon is komoly hagyományaink vannak, amit a jövőben a társaság támogatóinak szélesebb körű bevonásával is fejleszteni fogunk.


  Tudjuk azonban, hogy e széles körű tevékenységünket jelenleg egy olyan társadalmi-gazdasági környezetben kell kifejtenünk, amely sem a megelőzésnek, sem a gyógyításnak, sem az oktatásnak-kutatásnak nem kedvez. Mivel a körülményeinken változtatni nem tudunk, ezért meg kell próbálnunk alkalmazkodni azokhoz. Jómagam azonban biztos vagyok abban, hogy társaságunk életképes szervezeti felépítése, tagjaink színvonalas munkája és vezetőségünk összetartó irányítása segítségével meg tudjuk őrizni és továbbfejleszteni hagyományainkra épülő tevékenységünket, a hazai diabetológia szolgálatát. Ehhez kérem az MDT tagjainak és vezetőségének támogatását.

  Tisztelettel,
  Prof. dr. Barkai László

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.