Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

online konzultáció

Online konzultáció háziorvosoknak

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az MDT és annak Családorvosi Munkacsoportja online diabetológiai konzultáció lehetőségével szeretné segíteni az alapellátásban dolgozó kollégák munkáját.
www.diabet.hu/konzultacio

COVID-19

COVID-19


Szakmai információk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban egy helyen:

www.diabet.hu/covid19

MDT 2020

Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa

ÚJ időpont! 2020. december 3-6., Budapest Kongresszusi Központ

További részletek hamarosan!
www.diabet.hu/mdt2020

Fizesse be tagdíját!

Ellenőrizze tagdíj egyenlegét!

A tagdíjbefizetés honlapunkon keresztül, elektronikus módon történik.

Rendezheti egyenlegét online bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással.

MDT APP

Diabetológus APP

A Magyar Diabetes Társaság hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Töltse le MOST, hogy elsőként értesüljön friss híreinkről!

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

A(z) MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Megjelent a legújabb OEP rendelet
  2012.07.03.MDT Web-szerkesztőség, Dr. Strényer FerencHírkategória: Jogszabályok, rendeletek
  2012. július 1-től ismét változások történnek az OEP gyógyszertörzsben. 41 új készítmény kapott TB támogatást, 146 készítmény támogatását törölték, 46 készítmény ára jelentősen csökkent, áremelkedés nem lesz, 24 készítmény kapott egészségügyi jogcímhez kötött új támogatást, 1 támogatott készítmény jogcímét törölték, 225 készítmény támogatása változott.

  Az emelt, kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó gyógyszerek körében és ezek felírását illetően a diabetológiát érintő részben érvénybe lépnek Magyar Közlöny 48. számában megjelent 25/2012. (IV. 21.) NEFMI rendeletben megfogalmazott változások a EÜ100 2. és EÜ100 3. pontjaira vonatkozóan. Ezután a kiemelt indikációban adható analóg inzulinok (EÜ100 2. és EÜ100 3.) esetében félévente kell a szakorvosi javaslatot megújítani, a rendeletben előírt feltételek szerint. Az innen kieső betegek részére opcionális lehetőségként az EÜ 100/1 pontban rendlehető hagyományos inzulinkezeléshez való visszatérés mellett, lehetőség van az eddigi kezelés folytatására 50%-os térítéssel az EÜ 6/d pont alapján.

  A diabetológiai gyógyszereket érintő változás, az emelt, kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó gyógyszerek körében és ezek felírását illetően, hogy az EÜ 100/1. pontjából törölték a Protaphane penfill 100 NE/ml szuszpenziós injekciót, illetve az EÜ50 6/c. pontból a Glucobay 50 mg tabletta 30-szoros kiszerelésű formáját.
  Belgyógyászati változások: Az EÜ 70 2/a3 pontban egy új clopidogrel jelent meg a Lofradyk 75 mg filmtabletta, öt készítmény viszont ugyaninnen töröltek ezek a következők: Clopithan, Egitromb, Kardogrel, Lopigalel, Nofardom.
  A gyógyászati segédeszköz törzsben diabetológiát érintő változások a következők: az adagoló penek közül törölték a HumaPen Ergonomic-ot (ISO kód: 0419210603005), az inzulinpumpák közül törölték a Best Life inzulinpumpát (ISO kód:0419240303006), az inzulinpumpa tartozékok, infúziós szerelékek közül törölték a MiniMed Sure-T infúziós szereléket (ISO kód:0419240306003) és az AC Flexlink Plus infúziós szereléket (ISO kód:0419240306013).

  Az Európai Unióban az EMA által 2010. 10. 23-án felfüggesztett roziglitazon tartalmú gyógyszerek (Avandia, Avandamet és Avaglim) változatlanul még mindig szerepelnek a listában.

  A frissített OEP rendeleteket 'Jogszabályok, rendeletek' rovatunkban találják meg >>

  A Magyar Diabetes Társaság Web-szerkesztősége nevében,
  Dr. Strényer Ferenc

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.