Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

online konzultáció

Online konzultáció háziorvosoknak

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az MDT és annak Családorvosi Munkacsoportja online diabetológiai konzultáció lehetőségével szeretné segíteni az alapellátásban dolgozó kollégák munkáját.
www.diabet.hu/konzultacio

COVID-19

COVID-19


Szakmai információk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban egy helyen:

www.diabet.hu/covid19

MDT 2020

Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa

ÚJ időpont! 2020. december 3-6., Budapest Kongresszusi Központ

További részletek hamarosan!
www.diabet.hu/mdt2020

Fizesse be tagdíját!

Ellenőrizze tagdíj egyenlegét!

A tagdíjbefizetés honlapunkon keresztül, elektronikus módon történik.

Rendezheti egyenlegét online bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással.

MDT APP

Diabetológus APP

A Magyar Diabetes Társaság hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Töltse le MOST, hogy elsőként értesüljön friss híreinkről!

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

A(z) MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Tamás Gyula Emlékülés
  2013.01.29.MDT Web-szerkesztőség, Dr. Földesi IrénHírkategória: Terhesség
  A Magyar Diabetes Társaság Diabétesszel Társuló Terhességgel foglalkozó Munkacsoportja 2012. november 22-én a MH Honvédkórházában tudományos ülést rendezett Tamás Gyula professzor emlékére.

  Tamás Gyula professzornak, a hazai és nemzetközi diabetológia elismert szaktekintélyének munkásságát Baranyi Éva Tanárnő ismertette. Előadásában végigkísérhettük a Professzor Úr életútját 1965-től egészen a legutóbbi évekig. Az Orvostovábbképző Intézet és a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Interdiszciplináris Munkacsoportjának alapító tagjaként és vezetőjeként a gesztációs és pregesztációs cukorbetegséggel társuló terhesség normoglikémiás anyagcsere vezetésének módszereit, eszközeit vizsgálta és munkatársaival írt számos közleményében bizonyította annak jelentőségét az anyai és magzati szövődmények megelőzésében. A 25 éves együttgondolkodás és együttműködés eredményeként a munkacsoport gondozásában szült - inzulinnal kezelt- cukorbeteg terhesek újszülöttjei között a perinatalis halálozás kevesebb volt, mint a hazai összpopulációban.

  Békefi Dezső alapító tagként elevenítette fel a munkacsoport megalakulásának kezdeti nehézségeit, a közös munka sikereit valamint a terhes-diabetológiai ellátó hálózat kiépülésének folyamatát - számos személyes emlékkel kiegészítve.
  Kerényi Zsuzsa, mint Tamás Gyula Professzor közvetlen munkatársa a gesztációs diabétesz szűrésének, gondozásának és utánkövetésének jelentőségét ismertette a több évtizedes kutatási eredmények tükrében.

  Csákány M. György a belgyógyász és a gyermekgyógyász mellett a nőgyógyász szerepét hangsúlyozta a diabéteszes terhesek gondozásában, emlékezve a számtalan közös, többnyire sikerrel végződő esetre.

  Földesi Irén és Gyimesi András - mint Tamás Gyula Professzor tanítványai- a vidéki diabéteszes terhes gondozás jellegzetességeit és az utóbbi évek szűrési-gondozási eredményeit ismertették, hálával emlékezve a Mestertől tanultakra, a Tőle kapott üzenetekre és instrukciókra.

  Szilágyi András professzor napjaink egyik jelentős problémájáról, a policisztás ovárium szindrómáról, valamint a 2-es típusú diabétesz és terhesség problémaköréről beszélt, hangsúlyozva azok egyre növekvő számát és jelentőségét.

  Nyíregyházáról Papp Zsuzsa a prekoncepcionális gondozás útvesztőit mutatta be több érdekes eset kapcsán, végül Juhász Márta Kecskemétről hozott extrém inzulinrezisztenciával járó betegbemutatása zárta az emlékülést.

  A rendezvényt a 77 Elektronika Kft. támogatta.

  Mivel Tamás Gyula Professzort nemcsak évtizedeken át tartó fáradhatatlan oktató és kutató munkájáért, hanem a hazai interdiszciplináris diabéteszes terhes- ellátás egyik szervezőjeként és elindítójaként is tiszteljük, emlékére a Magyar Diabetes Társaság Diabétesszel Társuló Terhességgel foglalkozó Munkacsoportja ezen túl évenként megrendezi az Emlékülést.

  A Magyar Diabetes Társaság Web-szerkesztősége nevében
  Dr. Földesi Irén

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.