Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

online konzultáció

Online konzultáció háziorvosoknak

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az MDT és annak Családorvosi Munkacsoportja online diabetológiai konzultáció lehetőségével szeretné segíteni az alapellátásban dolgozó kollégák munkáját.
www.diabet.hu/konzultacio

COVID-19

COVID-19


Szakmai információk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban egy helyen:

www.diabet.hu/covid19

MDT Regionális 2020

MDT Regionális Kongresszusa

2020. október 15-17.

Az előadásokat ONLINE KÖZVETÍTjük.
Az előadások rögzítésre kerülnek és az esemény befejezte után is elérhetőek lesznek honlapunkon.

MDT 2020

Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa

ÚJ időpont! 2020. december 3-6., Budapest Kongresszusi Központ

További részletek hamarosan!
www.diabet.hu/mdt2020

Fizesse be tagdíját!

Ellenőrizze tagdíj egyenlegét!

A tagdíjbefizetés honlapunkon keresztül, elektronikus módon történik.

Rendezheti egyenlegét online bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással.

MDT APP

Diabetológus APP

A Magyar Diabetes Társaság hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Töltse le MOST, hogy elsőként értesüljön friss híreinkről!

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

A(z) MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Diabetes Junior – harmadszor!
  2013.04.12.DDH HírmondóHírkategória: XVIII. Dunántúli Diabetes Hétvége
  Immár harmadik alkalommal köszöntöttük a januári Gyermekdiabétesz Napot Szekszárdon friss Junior magazinnal, idén bővebb terjedelemben. Ismét több fontos, a gyermekeket és szüleiket egyaránt érintő témával foglalkozunk, remélve, hogy ezek ismét sikert aratnak olvasóink körében. Köszönet a színvonalas cikkekért a szerzőinknek, és legfőképp a cégek támogatásának, ami lehetővé tette a kiadvány létrehozását. Reméljük, mostanra minden gyermekszakellátó helyre eljutott a megjelenés híre. Ha esetleg további példányokra van szükség, kérjük, keresse az MDT standját, ahol korlátozott mennyiségben még tudunk biztosítani a számból. Kedvcsinálónak fogadják a következő részletet.

  Diabéteszes  szuperhősök

  Amerika égboltján már sokadszor tűnnek fel szuperhősök, a legújabb páros azonban pont a cukorbetegeket akarja megvédeni a világ fenyegetéseitől. Batman célul tűzte ki Gotham City megvédését és a bűnözőktől való megtisztítását, Glükóz kapitány és Mérőfiú (Captain Glucose and Meter Boy) azonban Melitus City-t vonták védőszárnyaik alá. „Minden korosztályba tartozó cukorbeteg oktatása, felvilágosítása és szórakoztatása” – hangzik a Diabétesz Duó küldetése.
  A hősöket két amerikai színész-komikus, Bill Kirchenbauer és Brad Slaight hívta életre. Mindketten nagy népszerűségnek örvendenek a tengerentúlon és még egy dolog összeköti őket: a cukorbetegség. Bill nyolc éve 2-es típusú diabéteszes. 
  –  Az elején teljesen összezavarodtam, mert bár nagydarab ember voltam, sokat mozogtam – vallja Kirchenbauer. – Szerencsére van néhány jó barátom, akik szintén cukorbetegek és rengeteg információval elláttak, hogy kontrollálni tudjam a diabéteszemet. Az is sokat segített, hogy szerető feleségem a cukorbetegséggel kapcsolatban mindent megtanult és a diabétesz-csapatom aktív tagjává vált.
  A segítőkész cukorbeteg barátok egyike volt Brad Slaight, akivel közösen úgy döntöttek, hogy megpróbálják minél több ember figyelmét felhívni a cukorbetegségre. Azt tették, amihez legjobban értenek: megalkották a Diabétesz Duót és diabéteszes szuperhősöket játszanak. Slaight egyébként pont azután lett 1-es típusú diabéteszes, hogy megváltoztatta addig önpusztító életmódját.
  –  Leadtam közel 70 kilót, felhagytam a dohányzással, őrült módon sportoltam és csak egészséges ételeket fogyasztottam – olvasható Slaight beszámolójában. – Három évvel azután, amit életem egyik legnagyobb pozitív változásának tartok, mégiscsak cukorbeteg lettem.
  A Diabétesz Duót azért alkotta meg a két amerikai humorgyáros, mivel a diabétesz diagnózisa rendszerint letaglózza az embereket. A kapitány és hűséges társa azonban érthető és mókás módon informálja az érintetteket. Megmutatják, hogy bárki sikerrel ellenőrizheti diabéteszét, ahelyett, hogy hagyná, hogy a diabétesz kontrollálja a beteget. A száraz előadásokkal, tankönyvekkel szemben Glükóz kapitány és Mérő-fiú úgy szólnak a páciensekhez, hogy azok életkorukra és diabéteszük típusára való tekintet nélkül is szórakozva tanulhatnak. S ami a legfontosabb, bárki szuperhőssé válhat, a maga és környezete diabéteszes szuperhősévé!

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.