Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

online konzultáció

Online konzultáció háziorvosoknak

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az MDT és annak Családorvosi Munkacsoportja online diabetológiai konzultáció lehetőségével szeretné segíteni az alapellátásban dolgozó kollégák munkáját.
www.diabet.hu/konzultacio

COVID-19

COVID-19


Szakmai információk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban egy helyen:

www.diabet.hu/covid19

MDT 2020

Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa

ÚJ időpont! 2020. december 3-6., Budapest Kongresszusi Központ

További részletek hamarosan!
www.diabet.hu/mdt2020

Fizesse be tagdíját!

Ellenőrizze tagdíj egyenlegét!

A tagdíjbefizetés honlapunkon keresztül, elektronikus módon történik.

Rendezheti egyenlegét online bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással.

MDT APP

Diabetológus APP

A Magyar Diabetes Társaság hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Töltse le MOST, hogy elsőként értesüljön friss híreinkről!

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

A(z) MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Több ezer vércukormérőt ajánlott fel a 77 Elektronika a gyermekdiabetológiai ellátásnak
  2013.04.13.DDH HírmondóHírkategória: XVIII. Dunántúli Diabetes Hétvége
  3500 darab könnyen kezelhető, laboratóriumi pontosságú Dcont Trend vércukormérő készülékhez jutottak a hazai gyermekdiabetológiai szakellátó helyeket támogató alapítványok a 77 Elektronika Kft. felajánlásának köszönhetően. A Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinikáján rendezett átadó ünnepség résztvevői arra hívták fel a figyelmet, hogy egyre több gyermeket érint a diabetes, becslések szerint jelenleg 3700 kiskorú gyermeket kezelnek cukorbetegséggel Magyarországon.

  Dr. Szócska Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára az eseményen hangsúlyozta, hogy amíg a 2012. évi szabályozás előtt az inzulinanalógot alkalmazó diabeteses betegek 50 százaléka nem érte el a megkívánt célértéket, a szakmával való közös elemzések alapján ez ma már mindössze 20 százalékukra igaz. Az államtitkár megköszönte a 77 Elektroni- ka Kft.-nek a gesztust, viszonzásul pedig felajánlotta az ellátórendszer támogatása érdekében a jövőben kiépülő elektronikus egészségügyi hálózathoz való csatlakozást.

  Dr. Barkai László, a Magyar Diabetes Társaság elnöke kiemelte, hogy évente több mint 200 új esetben diagnosztizálnak cukorbetegséget a 18 év alatti korosztályban, és a tendencia az elmúlt néhány évben érezhetően felgyorsult. Az ő ellátásukban kiemelten fontos szerepet játszanak a korszerű és megbízható diagnosztikai eszközök.

  Az 1986-ban négyfős családi vállalkozásként alakult, ma is 100 százalékban magyar tulajdonú 77 Elektronika Kft. több mint 25 éve fejleszt és gyárt kiváló minőségű termékeket a cukorbetegek számára Magyarországon és világszerte. A hazai szakemberekből álló, több mint 80 fős kutató- és fejlesztőgárdának, illetve a folyamatos innovációnak köszönhetően a vállalat a legkorszerűbb készülékekkel segíti a cukorbetegséggel élőket a diabetes kontrollálásában.

  „A most felajánlott készülékekkel szeretnénk megkönnyíteni a diabétesszel élő gyermekek mindennapjait. Az egyszerűen kezelhető, pontosan és gyorsan működő eszközökkel mihamarabb megtanulhatják kontroll alatt tartani állapotukat. A készülékek két fővárosi és négy vidéki, gyermekdiabetológiai szakellátó helyeket támogató alapítványon keresztül jutnak el a több ezer gyermekhez országszerte”– mondta el Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója.

  A felajánlott Dcont Trend készülékek vércseppigénye minimális, mérési idejük csupán néhány másodperc, ugyanakkor laboratóriumi pontosságú vércukormérést tesznek lehetővé az otthoni önellenőrzés során. A készülékek emellett lehetőséget nyújtanak arra, hogy használójuk a világhálón keresztül otthonról is bármikor feltölthesse vércukoradatait, kezelőorvosa pedig a rendszeren keresztül megnézhesse azokat.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.