Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

online konzultáció

Online konzultáció háziorvosoknak

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az MDT és annak Családorvosi Munkacsoportja online diabetológiai konzultáció lehetőségével szeretné segíteni az alapellátásban dolgozó kollégák munkáját.
www.diabet.hu/konzultacio

COVID-19

COVID-19


Szakmai információk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban egy helyen:

www.diabet.hu/covid19

MDT 2020

Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa

ÚJ időpont! 2020. december 3-6., Budapest Kongresszusi Központ

További részletek hamarosan!
www.diabet.hu/mdt2020

Fizesse be tagdíját!

Ellenőrizze tagdíj egyenlegét!

A tagdíjbefizetés honlapunkon keresztül, elektronikus módon történik.

Rendezheti egyenlegét online bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással.

MDT APP

Diabetológus APP

A Magyar Diabetes Társaság hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Töltse le MOST, hogy elsőként értesüljön friss híreinkről!

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

A(z) MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
  • Villáminterjú Dr. Földesi Irénnel - Az internet szerepe a magyar diabetológia gyakorlatában
    2013.04.14.DDH HírmondóHírkategória: XVIII. Dunántúli Diabetes Hétvége
    Dr. Földesi Irén, a [diabet.hu] főszerkesztő-helyettese–  Sikeres előadást tartott főorvosasszony mint az MDT honlapjának főszerkesztő-helyettese a DDH szakdolgozói szekciójában. Miért tartja fontosnak, hogy szakdolgozó munkatársaink rendszeres látogatói legyenek a honlapnak?
    –  Hazánkban ma több mint félmillió ismert cukorbeteget kezelünk, és szerény számítások szerint ugyanennyien vannak azok, akiknél már fennáll valamilyen fokú szénhidrátanyagcsere-zavar, de az még nem került felismerésre. Ez azt jelenti, hogy rövid időn belül az ország lakosságának tizede tanácsadásra, oktatásra, kezelésre szorul az életmódjával, betegségével kapcsolatosan. A diabetes terápiája nem elsősorban a tabletták vagy az injekciók felírását jelenti, hanem étrendi, életmódbeli változások sorozatát, amelyeket az orvos tanácsol, majd a vele együtt dolgozó dietetikus, edukátor megtanít a páciensnek, és rendszeres konzultációk során közösen ellenőrzik a megtanultakat. Mindebből következik, hogy a szakdolgozók nélkülözhetetlen elemei a diabeteses emberek élethosszig tartó gondozásának, kezelésének. Munkatársaink évente tartalmas továbbképző konferenciákon mélyíthetik el tudásukat, bővíthetik ismereteiket, a rendezvényekre  történő jelentkezés, a részletes program honlapunkon – a  www.diabet.hu oldalain – elérhető, csakúgy, mint a diabetológiai szakápolók képzésének feltételrendszere. A szakápolók 10 éve folyó képzésének eredményeként ma valamennyi szakellátó helyen  páciensedukátorok segítségével folyik a diabetesesgondozás, akik a honlapunk rendszeres látogatása során értesülhetnek a legújabb gyógyszeres kezelési elvekről, az MDT híreiről, fontos eseményeiről, a hazai szakellátó helyekről, a betegedukációt segítő segédanyagokról, a diabetes világnapi rendezvényekről és a mindennapi munka során nélkülözhetetlen finanszírozási, felírási jogszabályokról, illetve azok változásairól. A jövőben helyet akarunk biztosítani azoknak a munkatársaknak is, akik meg szeretnék osztani a betegek edukációjával kapcsolatos tapasztalataikat, és várjuk ötleteiket, javaslataikat az őket érintő és érdeklő kérdésekben.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.