Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

online konzultáció

Online konzultáció háziorvosoknak

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az MDT és annak Családorvosi Munkacsoportja online diabetológiai konzultáció lehetőségével szeretné segíteni az alapellátásban dolgozó kollégák munkáját.
www.diabet.hu/konzultacio

COVID-19

COVID-19


Szakmai információk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban egy helyen:

www.diabet.hu/covid19

MDT 2020

Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa

ÚJ időpont! 2020. december 3-6., Budapest Kongresszusi Központ

További részletek hamarosan!
www.diabet.hu/mdt2020

Fizesse be tagdíját!

Ellenőrizze tagdíj egyenlegét!

A tagdíjbefizetés honlapunkon keresztül, elektronikus módon történik.

Rendezheti egyenlegét online bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással.

MDT APP

Diabetológus APP

A Magyar Diabetes Társaság hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Töltse le MOST, hogy elsőként értesüljön friss híreinkről!

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

A(z) MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Diabetes Junior – harmadszor!
  2013.04.14.DDH HírmondóHírkategória: XVIII. Dunántúli Diabetes Hétvége
  Immár harmadik alkalommal köszöntöttük a januári Gyermekdiabétesz Napot Szekszárdon friss Junior magazinnal, idén bővebb terjedelemben. Ismét több fontos, a gyermekeket és szüleiket egyaránt érintő témával foglalkozunk, remélve, hogy ezek ismét sikert aratnak olvasóink körében.
  Kedvcsinálónak fogadják a következő részletet.

  Csak kütyüimádóknak!
  Imádod a kütyüket, a legújabb fejlesztésű technikai megoldásokat, legyen az okostelefon, laptop vagy táblagép? Akkor felejtsd el a macerás, papíralapú vércukornaplót. A MÉRY vércukorszintmérő család egyik legújabb készülékéről már vezeték használata nélkül is letöltheted az adatokat.
  A MÉRY PLUSZ Bluetooth egy olyan vércukorszintmérő, amelynek használata pofonegyszerű, MÉRY tesztcsíkkal működik, kódolás nélkül használható, négyféle mérési módot tud megkülönböztetni és a nagy méretű kijelzőn megjeleníteni vagy a memóriában tárolni. Ezekkel a tulajdonságokkal persze a legtöbb vércukorszintmérő rendelkezik.

  Mitől több a MÉRY PLUSZ Bluetooth készülék?  
  A mérési adatokat beépített Bluetooth jeladó segítségével továbbítja egy androidos telefonra, amely a mért adatokat adatbázisba menti. A MÉRY Android alkalmazás díjmentesen letölthető a www.mery.hu weboldalról az Android eszközre (Android 2.1 verziótól). A MÉRY Android alkalmazás telepítése és használata nem igényel sem felhasználói regisztrációt, sem informatikai ismereteket. Segítségével a Bluetooth csatlakozással rendelkező Android mobileszköz automatikusan (beavatkozás nélkül), a  vércukormérést követően 2 percen belül letölti a MÉRY PLUSZ Bluetooth vércukormérővel mért adatokat, és a cukorbetegvagyok.hu adatbázisába menti. A www.cukorbetegvagyok.hu weboldal további lehetőségeket biztosít. A MÉRY Android alkalmazás segítségével letöltött mérési adatok táblázatos vagy grafikon formátumban is megjeleníthetők, kezelhetők, és akár vércukornapló formátumban való kinyomtatásra is lehetőséged van. (A weboldal használatához a vércukormérő készüléket szükséges regisztrálnod, e-mail cím és név megadásával). Ha felváltva több MÉRY vércukormérő készüléket használsz, akkor egyszerre is kezelheted az összes készülékről letöltött adatot, és azokat időrendben áttekintheted, kinyomtathatod. A www.cukorbetegvagyok.hu weboldal hasznos társad lehet a cukorbetegséged ellenőrzésében, mert segítségével beállíthatod mérési célértékeidet, tendenciákat elemezhetsz, és a mérési adataidat is egy helyen tárolhatod, továbbá kinyomtathatod akár vércukornapló formátumban is. Tetszik az új kütyü?

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.