Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

online konzultáció

Online konzultáció háziorvosoknak

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az MDT és annak Családorvosi Munkacsoportja online diabetológiai konzultáció lehetőségével szeretné segíteni az alapellátásban dolgozó kollégák munkáját.
www.diabet.hu/konzultacio

COVID-19

COVID-19


Szakmai információk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban egy helyen:

www.diabet.hu/covid19

MDT 2020

Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa

ÚJ időpont! 2020. december 3-6., Budapest Kongresszusi Központ

További részletek hamarosan!
www.diabet.hu/mdt2020

Fizesse be tagdíját!

Ellenőrizze tagdíj egyenlegét!

A tagdíjbefizetés honlapunkon keresztül, elektronikus módon történik.

Rendezheti egyenlegét online bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással.

MDT APP

Diabetológus APP

A Magyar Diabetes Társaság hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Töltse le MOST, hogy elsőként értesüljön friss híreinkről!

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

A(z) MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Beköszöntő a VIII. Kelet-magyarországi Diabétesz Hétvégéről
  2013.10.10.KDH HírmondóHírkategória: Események
  A Kelet-magyarországi Diabétesz Hétvége 2013-ban Debrecenben valószínűleg egy korszak lezárását és egy új kezdetét jelenti.

  Az 1999-ben elindított kétévenkénti rendezvény lehetőséget nyújtott a rendező városok diabetológiai munkacsoportjainak, hogy megmutassák magukat, megerősödjenek helyben, a régióban és egyre inkább az ország diabetológiai nyilvánossága előtt. Az alapítók generációja mellett felnőtt egy új nemzedék, az érdeklődők örvendetesen növekvő száma nagy kihívást jelent a rendezvény helyszíne, szállások szempontjából is. Egyre kisebb a valószínűsége, hogy kisebb városok is vállalkozhatnak a rendezésre, így – a „vándorgyűlés" jelleget nem feladva - valószínű, hogy a rendezői "kör" újraindul.

  A Magyar Diabetes Társaság támogatását kezdettől élvező regionális fórumok nem a Társaság saját rendezvényei, felmerült a kérdés, jó-e ez így. Sokak szerint éppen ez eredményez változatosságot, frissességet a programokban, s a továbbképző jelleg mellett lehetőséget ad az országosan kevesebbet foglalkoztatott kollégáknak a megnyilvánulására is. A Társaság számára sem anyagi, sem szervezeti terhet, kockázatot nem jelentenek az események, még ha a tájékoztatásban és szervezésben a Társaság lapja és honlapja alapvető segítséget nyújt is. Nem nélkülözhető ugyanakkor az MDT szakmai segítsége, presztizse a szakmai és rendezési színvonal garantálásához. Lehetséges tehát, hogy újra kell gondolni a program szervezeti kereteit.

  Debrecen az ország egyik legdinamikusabban fejlődő nagyvárosa, kiváló lehetőségekkel a szakmai fórumok rendezésére is. Petró Gizella főorvosnő és segítői, a szervezők mindent megtettek a résztvevők kényelméért, érdeklődésének felkeltéséért, a tudományos programokon kívül is érdekes és hasznos időtöltésről gondoskodtak. Kívánjuk, hogy minden elképzelésük maradéktalanul megvalósuljon valamennyiünk örömére és épülésére.

  Dr. Gyimesi András
  társ. főszerkesztő

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.