Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

online konzultáció

Online konzultáció háziorvosoknak

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az MDT és annak Családorvosi Munkacsoportja online diabetológiai konzultáció lehetőségével szeretné segíteni az alapellátásban dolgozó kollégák munkáját.
www.diabet.hu/konzultacio

COVID-19

COVID-19


Szakmai információk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban egy helyen:

www.diabet.hu/covid19

MDT 2020

Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa

ÚJ időpont! 2020. december 3-6., Budapest Kongresszusi Központ

További részletek hamarosan!
www.diabet.hu/mdt2020

Fizesse be tagdíját!

Ellenőrizze tagdíj egyenlegét!

A tagdíjbefizetés honlapunkon keresztül, elektronikus módon történik.

Rendezheti egyenlegét online bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással.

MDT APP

Diabetológus APP

A Magyar Diabetes Társaság hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Töltse le MOST, hogy elsőként értesüljön friss híreinkről!

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

A(z) MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • A hónap interjúja - 2013. december
  2013.12.02.MDT Web-szerkesztőség, Dr. Földesi IrénHírkategória: A hónap interjúja
  A Lilly 137 éve áll a gyógyítás szolgálatában azzal a céllal, hogy olyan innovatív, áttörést jelentő gyógyszereket fejlesszen ki, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy az emberek hosszabb, egészségesebb és aktívabb életet élhessenek. Magyarországon 23 éve segíti a hazai diabetológia fejlődését és működését, melynek egyik legfrissebb példája, hogy idén a vállalat az MDT gyémántfokozatú támogatójává vált.
  Dr. Kosiczky Ferencet, a Diabetes üzletág Marketing vezetőjét kérdezzük a jelenről és a jövő kihívásairól.

  Miért gondolták fontosnak a Társaság ilyen jellegű támogatását?
  A Lilly az elmúlt húsz évben jelentős szerepet vállalt a hazai diabetológia fejlődésében, egyrészt az innovatív gyógyszerek és adagolóeszközök bevezetésével, másrészt az egyéb támogató tevékenységein keresztül is. Napjainkban az egyénre szabott, hatékony megoldások szerepe rohamosan fokozódik, így a betegek edukációja, valamint az egészségügyi szakemberek és döntéshozók szakmai oktatása is egyre hangsúlyosabbá válik. Az eredmények javulásában azonban - az innovatív termékek, az eredményes oktatóprogramok mellett – elengedhetetlen szerepe van a személyes kapcsolatoknak és a partneri együttműködésnek. A Magyar Diabetes Társasággal szoros szakmai együttműködésben elsődleges célunk, hogy folyamatosan megismertethessük az újabb és újabb kutatási, terápiás eredményeket annak érdekében, hogy az orvosszakma első kézből szerezzen hiteles szakmai információkat. E célkitűzésünk megvalósításában fontos állomásnak tartjuk a fiatal diabetológus kollégák szakmai fejlesztését, és e téren kiváló partneri együttműködési lehetőséget találtunk az MDT-vel.

  Rendszeresen, évente megrendezik a Diabétesz Akadémiát. Az idei rendezvényre az elmúlt hetekben került sor. Milyen aktualitásokról tudnak beszámolni az idei konferenciáról?
  A korábbi években a Lilly az MDT-vel közösen volt gazdája a Lilly Akadémiának. Hét sikeres rendezvényt követően 2012 óta a Boehringer-Ingelheimmel, diabetológiai partnerünkkel közösen szervezzük a rendezvényt és az elnevezés is Diabétesz Akadémiára változott. Az idei Akadémia, a hagyományokhoz híven, nemcsak a diabetológia fontos gyakorlati kérdésire fókuszált, hanem számos határterületére is. Így szó esett például a szemészeti szövődmények diagnosztikájának és kezelésének újdonságairól és az erektilis diszfunkció illetve hypogonadizmus kérdésköréről, aktualitásairól is. A programot nemcsak szakmai szempontból, hanem az egyes témák megközelítése szempontjából is igyekeztünk színessé tenni, és itt emelném ki azt a „pro-pro" vitát, amely a hármas kombináció versus korai inzulinkezelés kérdéskörét járta körbe nem pro-kontra vonatkozásban, hanem a két terápiás lehetőség kezelési algoritmusban elfoglalt helyének tárgyalásával. Másik kiemelten fontos programpontja volt az Akadémiának az a kerekasztal, melynek fókuszában a kardiovaszkuláris kockázat csökkentése állt 2-es típusú cukorbetegek körében a diabetológus, kardiológus, lipidológus szemszögéből megvilágítva. A rendezvény programjának hagyományosan részét képezik a workshopok, melyek idén is kifejezetten gyakorlati témákra épültek: mint például a cukorbetegek gastroentrologiai vizsgálatra történő előkészítése, az idős betegek ellátásának speciális problémái, vagy a diabeteses láb gyakorlati kérdései.
  A jó témaválasztás és a színvonalas szervezés rendkívül fontos, ám egy konferencia sikerének elengedhetetlen záloga az előadók és workshop-vezetők magas szakmai színvonalú felkészültsége, mely idén különösen jó visszhangot kapott a hallgatóság részéről. Ez arra ösztönöz bennünket, hogy a hagyományokat folytassuk, és jövőre is megrendezzük a Diabétesz Akadémiát.

  Mit üzen a hazai diabetológusoknak a Lilly?
  Idén ünnepeljük az inzulingyártás elindulásának 90. évfordulóját, amely a Lilly számára különösen fontos és emlékezetes esemény, hiszen 1923 őszén éppen a Lilly gyógyszergyár munkájának köszönhetően került patikai forgalomba a világ első, tömegtermelésben gyártott inzulinkészítménye, az Iletin. Az orvostudomány történelmében egészen addig példanélküli gyorsasággal sikerült az életmentő inzulint a laboratóriumi fejlesztéstől a tömeggyártásig eljuttatni, amelyet annak köszönhetünk, hogy egy szakmai szervezet (a torontói egyetem) és egy gyógyszergyártó szoros együttműködésre lépett egymással. Partneri együttműködésük volt tehát a siker titka, amiben a Lillynél mind a mai napig hiszünk: az együttműködés erejében. Az elmúlt 90 év során az orvostudomány fejlődésével egyre biztonságosabb, korszerűbb, a betegek életét megkönnyítő, életvitelükhöz, igényeikhez alkalmazkodó terápiák segítették a cukorbetegség hatékony kezelését. A múlthoz hasonlóan a Lilly napjainkban is nagy hangsúlyt fektet az új, személyre szabott. hatékony terápiák kifejlesztésére. A kiemelkedő eredmények eléréséhez tehát alapvetően három összetevőre van szükség:  innovatív termékekre, korszerű betegoktató programokra és mindemellett nagyon szoros, partneri együttműködésre az orvosokkal, szakmai szervezetekkel. Anyacégünkhöz hasonlóan Magyarországon is nap mint nap törekszünk a tudományos innovációra és az átfogó együttműködésre, arra, hogy a gyógyszerkutatás- és forgalmazás feladatain túl egészségügyi partnerként tekintsenek ránk a magyar egészségügyi, szakmai szervezetek és a közvélemény egyaránt.

  A Magyar Diabetes Társaság Web-szerkesztősége nevében
  Dr. Földesi Irén

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.