Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

online konzultáció

Online konzultáció háziorvosoknak

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az MDT és annak Családorvosi Munkacsoportja online diabetológiai konzultáció lehetőségével szeretné segíteni az alapellátásban dolgozó kollégák munkáját.
www.diabet.hu/konzultacio

COVID-19

COVID-19


Szakmai információk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban egy helyen:

www.diabet.hu/covid19

MDT Regionális 2020

MDT Regionális Kongresszusa

2020. október 15-17.

Az előadásokat ONLINE KÖZVETÍTjük.
Az előadások rögzítésre kerülnek és az esemény befejezte után is elérhetőek lesznek honlapunkon.

MDT 2020

Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa

ÚJ időpont! 2020. december 3-6., Budapest Kongresszusi Központ

További részletek hamarosan!
www.diabet.hu/mdt2020

Fizesse be tagdíját!

Ellenőrizze tagdíj egyenlegét!

A tagdíjbefizetés honlapunkon keresztül, elektronikus módon történik.

Rendezheti egyenlegét online bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással.

MDT APP

Diabetológus APP

A Magyar Diabetes Társaság hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Töltse le MOST, hogy elsőként értesüljön friss híreinkről!

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

A(z) MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Magyar Diabetes Társaság - Pályázati lehetőségek
  2014.01.04.Magyar Diabetes Társaság, Dr. Hidvégi TiborHírkategória: Általános
  Az MDT díjait és elismeréseit a szokásoknak megfelelően a 2014. évi Kongresszuson, Szegeden, ünnepélyes keretek között adjuk át. Abban a reményben, hogy minél több pályázat érkezik, az alábbiakban összefoglaljuk a pályázati lehetőségeket.

  A Hetényi Géza-pályadíjat pályázat alapján a Társaság vezetősége annak a személynek, vagy munkacsoportnak ítéli oda, aki(k) a legtöbbet tett(ék) a diabetes-kutatás terén és kiemelkedő mértékben járult(ak) hozzá a hazai diabetes kutatás nemzetközi elismertségének növeléséhez. A díjat az MDT vezetősége, a „Hetényi Géza" emlékbizottság véleményezése alapján ítéli oda. Pályázatot nyújthatnak be azok a személyek vagy munkacsoportok akik, illetve amelyek a cukorbetegség elméleti vagy gyakorlati kérdéseiben az elmúlt két év alatt jelentősen produkáltak.

  A Kiváló Diabetes-edukátor Díjat a Magyar Diabetes Társaság Vezetősége a páciens-oktatás terén végzett kiemelkedő munka elismeréseként hozta létre. A Díjat elnyerők oklevelet vehetnek át, és pénzjutalomban részesülnek. Az adományozás feltételei: A Díjat az MDT nem-orvos tagja (minimális tagsági időtartam 3 év) kaphatja. A Díjra javaslatot tehet bármely MDT tag. A javaslat (rövid írásos indoklással) beküldendő minden év január 15-ig az MDT főtitkárának. A beérkezett javaslatokat ad hoc bizottság véleményezi, rangsorolja, s legfeljebb három jelöltet a vezetőség elé terjeszt. A vezetőség titkos szavazással, egyszerű szótöbbséggel dönt a Díj odaítéléséről. A Díj minden naptári évben adományozható. A Díj átadására minden második évben, az MDT kongresszusán, ünnepélyes keretek között kerül sor. 

  A Pro aegrotis Díj a diabetes-gondozás terén végzett kiemelkedő munka elismerését szolgálja. A nyertes szakember oklevélben és pénzjutalomban részesül. Az adományozás feltételei: A Díjat az MDT orvos-tagja (minimális tagsági időtartam 5 év) kaphatja. A Díjra javaslatot tehetnek az MDT tagjai, vagy a betegszervezetek. A javaslat (rövid írásos indoklással) beküldendő minden év január 15-ig az MDT főtitkárának. A beérkezett javaslatokat ad hoc bizottság véleményezi, rangsorolja, s legfeljebb három jelöltet a vezetőség elé terjeszt. A vezetőség titkos szavazással, egyszerű szótöbbséggel dönt a Díj odaítéléséről. A díj minden naptári évben adományozható. A Díj átadására minden második évben, az MDT kongresszusán, ünnepélyes keretek között kerül sor.  

  A Magyar Diabetes Társaság Vezetősége a 2014. évi Kongresszus alkalmából pályázatot hirdet 35 évnél fiatalabb tagjai és orvostanhallgatók részére. A pályázaton részt vehetnek az MDT 1979-ben, vagy azután született tagjai. Pályázni lehet közlemény formájában megírt, a szénhidrát-anyagcsere körébe tartozó experimentális vagy klinikai jellegű, eddig nem közölt saját munkával, illetve áttekintő jellegű, összefoglaló tanulmánnyal az experimentális vagy klinikai diabetológia szabadon választott témaköréből. Az orvosok és az orvostanhallgatók munkái külön kerülnek elbírálásra. A nyertes pályázatok pénzjutalomban részesülnek és az első szerzők az MDT költségén vehetnek részt a kongresszuson.

  A Magyar Diabetes Társaság Vezetősége és a Sanofi közös pályázatot hirdet a 2013-as év legjobb magyar nyelvű tudományos közleménye díjra. A díj: oklevél, pénzjutalom. A díj elnyerésére pályázni lehet, minden év január 1. – december 31. között nyomtatásban (szakmai folyóiratban írásban) megjelent, diabetológiai tárgyú, magyar nyelvű szakmai közlemény (in extenso dolgozat) beküldésével. A pályázat feltételei: A dolgozat első szerzője az MDT-nek legalább 2 éve tagja, a társszerzők száma nincs korlátozva, a társszerzőknek nem kell szükségszerűen MDT-tagnak lenni. Beküldési határidő: január 15. A pályázat beküldendő: az MDT főtitkára számára. A döntést ad hoc bizottság készíti elő, a végső döntést a vezetőség hozza meg egyszerű szótöbbséggel, nyílt szavazással. A díj átadására minden évben a közgyűlésen, ünnepélyes keretek között kerül sor.

  A Magyar Diabetes Társaság Vezetősége és a Sanofi közös pályázatot hirdet a 2013-as év legjobb idegen nyelvű tudományos közleménye díjra. A díj: oklevél, pénzjutalom A díj elnyerésére pályázni lehet, minden év január 1. – december 31. között nyomtatásban (szakmai folyóiratban írásban) megjelent, diabetológiai tárgyú, idegen nyelvű szakmai közlemény beküldésével (előadás-kivonattal nem lehet pályázni). A pályázat feltételei: A dolgozat első szerzője az MDT-nek legalább 2 éve tagja, a társszerzők száma nincs korlátozva, a társszerzőknek nem kell szükségszerűen MDT-tagnak lenni. Beküldési határidő: január 15. A pályázat beküldendő: az MDT főtitkára számára. A döntést ad hoc bizottság készíti elő, a végső döntést a vezetőség hozza meg egyszerű szótöbbséggel, nyílt szavazással. A díj átadására minden évben a közgyűlésen, ünnepélyes keretek között kerül sor.

  A Dr. Szűcs Zsuzsanna Egészségügyi Alapítvány kuratóriuma pályázatot hirdet a „Dr. Szűcs Zsuzsanna Díjra". A díjat azon, korábban nem publikált klinikai diabetológiai tárgyú dolgozat szerzője kaphatja, melynek témája szorosan kapcsolódik a cukorbetegség gyakorlati ellátásához, megelőzéséhez, a szövődmények időben történő felismeréséhez, s a betegek életminőségének javításához. A pályázó életkora a 35. évet nem haladhatja meg. A díj: pénzjutalom. Beküldési határidő: 2014. március 1. A pályázat beküldendő: A kuratórium címére (Dr. Várkonyi Tamás, SzTE I. sz. Belgyógyászati Klinika, 6720, Szeged, Korányi fasor 8.). A döntést a kuratórium hozza meg, a díj átadására a közgyűlésen, ünnepélyes keretek között kerül sor.

  A Magyar Diabetes Társaság vezetősége pályázatot hirdet egészségügyi szakdolgozók részére. A pályázaton részt vehet minden nem-orvos egészségügyi dolgozó, aki a diabetológia területén dolgozik. Pályázni lehet előadás formájában megírt bármely, a szénhidrát-anyagcsere körébe tartozó, eddig nem közölt munkával. A pályázat terjedelme maximum 4 szabvány gépelt oldal. A nyertes pályázatok pénzjutalomban részesülnek, és az első szerzők az MDT költségén vehetnek részt a kongresszuson.

  A DIABETOLOGIA  HUNGARICA 2013. évi XXI. évfolyam legjobb közleménye és a DIABETOLOGIA  HUNGARICA 2013. évi XXI. évfolyam legjobb 35 év alatti első szerző számára kiírt legjobb közleménye elismerés esetében pályázni nem kell, mert a Kiadó és a Szerkesztőség által felkért ad hoc Bizottság értékeli a megjelent munkákat. 

  A pályázatokat elektronikus úton az MDT főtitkárának kell beküldeni: hidvegi@t-online.hu

  A pályázatok beküldésének, illetve a javaslatok megtételének határideje (a Dr. Szűcs Zsuzsanna Díj kivételével): 2014. január 15.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.