Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

online konzultáció

Online konzultáció háziorvosoknak

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az MDT és annak Családorvosi Munkacsoportja online diabetológiai konzultáció lehetőségével szeretné segíteni az alapellátásban dolgozó kollégák munkáját.
www.diabet.hu/konzultacio

COVID-19

COVID-19


Szakmai információk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban egy helyen:

www.diabet.hu/covid19

MDT 2020

Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa

ÚJ időpont! 2020. december 3-6., Budapest Kongresszusi Központ

További részletek hamarosan!
www.diabet.hu/mdt2020

Fizesse be tagdíját!

Ellenőrizze tagdíj egyenlegét!

A tagdíjbefizetés honlapunkon keresztül, elektronikus módon történik.

Rendezheti egyenlegét online bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással.

MDT APP

Diabetológus APP

A Magyar Diabetes Társaság hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Töltse le MOST, hogy elsőként értesüljön friss híreinkről!

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

A(z) MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Elnöki köszöntő az MDT kongresszusán
  2014.04.24.Magyar Diabetes TársaságHírkategória: Események
  Köszöntöm a Magyar Diabetes Társaság XXII. Kongresszusának résztvevőit!

  Társaságunk életében az egyik legfontosabb esemény az országos kongresszusunk szervezése, megrendezése. Ennek oka kézenfekvő, hiszen egy tudományos, szakmai társaság legfontosabb feladata az új kutatási eredmények közreadása, olyan tudományos fórum teremtése, amelyen a diabetológia művelői és kutatói új eredményeiket bemutatják és ütköztetik azokat a szakma kiválóságainak véleményével, kritikájával.
  prof. Dr. Barkai LászlóDe azért is fontos esemény ez, mert itt nyílik lehetőség a szakmai újdonságok megismerésére, amelyek a diagnosztika, a terápia és a gondozás területén hozzájárulnak ahhoz, hogy a mindennapi betegellátási tevékenységünk eredményesebb legyen, vagyis a rendezvény fontos továbbképzési fórum is. Nem utolsósorban pedig azért is kiemelt esemény ez a kongresszus, mert itt találkozhatunk a diabetológia területén működő legfontosabb hazai gyógyszeripari cégekkel, diagnosztikai termékekkel foglalkozó vállalatokkal, és lehetőség nyílik az egyes termékek vonatkozásában személyes tapasztalatszerzésre, kapcsolatépítésre. Mindezeken túlmenően a társaság szervezeti élete szempontjából is fontos eseményről van szó, hiszen közgyűlést is tartunk ezen a kongresszuson, amelyen sor kerül a vezetőség tevékenységének ismertetésére és a pénzügyi beszámolóra.
  Az MDT kétévente szervez országos kongresszust. Ennek oka, hogy úgy érezzük, hazánkban nagyjából ezen idő alatt nyílik kollégáinknak lehetőségük új, színvonalas, eredeti és önálló eredmények létrehozására, amelyek érdemesek arra, hogy országos fórumon bemutatásra kerüljenek.
  Örömmel tájékoztatom tagságunkat és a résztvevőket, hogy hagyományainknak megfelelően erre a kongresszusra is kiváló munkák érkeztek be a programbizottsághoz, amelyek jó része nemzetközi szinten is megállja a helyét.
  Arra is jó eséllyel számíthatunk, hogy mind az összefoglaló előadások, mind a céges szimpóziumok jó lehetőséget biztosítanak a továbbképzésre, hiszen a témakörök a diabetológia legizgalmasabb területeit fogják érinteni. Mindezek alapján biztos vagyok abban, hogy a szakmai színvonala ennek a kongresszusnak méltó lesz korábbi rendezvényeinkhez.
  A Magyar Diabetes Társaság tevékenysége nemzetközileg is elismert. Rendezvényeink, kongresszusaink alkalmával mindig törekedtünk arra, hogy a diabetológia
  nemzetközi élvonalába tartozó szakembereket, tudósokat meghívjunk kongresszusainkra, ezáltal is növelve hazai eredményeink, munkásságunk nemzetközi
  elismertégét. Örömmel tájékoztatom a résztvevőket, hogy az idei kongresszuson megismerkedhetünk Michael Roden professzorral, aki az MDT nemzetközileg
  meghirdetett, 2014. évi Somogyi-díjának nyertese. Vendégül látjuk és tiszteletbeli tagsági díjat adunk át Shaukat Sadikot professzornak, a Diabetes Világszövetség (IDF) elnökének és Ioan Veresiu professzornak a Román Diabetes Társaság elnökének. Külföldi díjazottjaink mellett neves hazai szakemberek számára átadjuk társaságunk legmagasabb szintű hazai elismeréseit, a Pro Diabetologia, a Magyar Imre- és a Hetényi Géza-díjat, továbbá számos elismerést a betegellátás, edukáció vagy a kutatás területén dolgozó, kiemelkedő színvonalat nyújtó munkatársainknak.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.