Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

online konzultáció

Online konzultáció háziorvosoknak

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az MDT és annak Családorvosi Munkacsoportja online diabetológiai konzultáció lehetőségével szeretné segíteni az alapellátásban dolgozó kollégák munkáját.
www.diabet.hu/konzultacio

COVID-19

COVID-19


Szakmai információk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban egy helyen:

www.diabet.hu/covid19

MDT Regionális 2020

MDT Regionális Kongresszusa

2020. október 15-17.

Az előadásokat ONLINE KÖZVETÍTjük.
Az előadások rögzítésre kerülnek és az esemény befejezte után is elérhetőek lesznek honlapunkon.

MDT 2020

Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa

ÚJ időpont! 2020. december 3-6., Budapest Kongresszusi Központ

További részletek hamarosan!
www.diabet.hu/mdt2020

Fizesse be tagdíját!

Ellenőrizze tagdíj egyenlegét!

A tagdíjbefizetés honlapunkon keresztül, elektronikus módon történik.

Rendezheti egyenlegét online bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással.

MDT APP

Diabetológus APP

A Magyar Diabetes Társaság hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Töltse le MOST, hogy elsőként értesüljön friss híreinkről!

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

A(z) MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • A hónap interjúja – az MDT elnökének kommentárja
  2015.04.08.Prof. Dr. Barkai László - az MDT elnökeHírkategória: Általános
  A Magyar Diabetes Társaság honlapján a honlap szerkesztősége nevében megjelent „A hónap interjúja – 2015. március” címmel a XIX. DDH-ról szóló beszámoló, mely Vándorfi Győző főorvos úrral készített interjú formájában íródott.
  Ebben főorvos úr szembeállítja a Magyar Diabetes Társaság országos, tudományos kongresszusait a kisebb, helyi, illetve regionális szakmai rendezvényekkel; vezetőségünk tagjaként szembe állítja a többségi véleményt a kisebbségben maradt tagok véleményével.
  Az MDT vezetőségi döntésével összefüggésben közvélemény kutatást, informális ellenszelet emleget, melyek tényszerűen nem támaszthatók alá, nem értelmezhetők és homályosak.
  Ezzel szemben az MDT vezetősége, amikor olyan döntést hozott, hogy évente rendez országos kongresszust, azt az alábbi bölcs érvek alapján, a tagság és a hazai diabetológia érdekében hozta meg:

  ·        A diabetológia népegészségügyi jelentősége kiemelkedő, a fejlődése olyan gyors, hogy a legújabb ismeretek átadásának minden évben országos fórumot kívánunk biztosítani. Ezt nem bízhatjuk lokális szervezési érdekek által vezérelt körülményekre.

  ·        Az MDT az elmúlt években transzparens módon, jelentős anyagi forrást teremtett a kutatásra és a szakmai fejlesztésre tagjai számára (lásd pályázatok), ezért elvárható, hogy ezeknek a munkáknak a bemutatására társaságunk évente biztosítson országos tudományos fórumot. Erre nem alkalmasak sem a profit-orientált, sem a kisebb regionális rendezvények, ahol bejelentett és anonim módon elbírált előadás megtartására nincsen lehetőség.

  ·        A nagy hazai tudományos társaságok (kardiológia, hipertónia, belgyógyászat, gyermekgyógyászat stb.) évente tartanak országos kongresszust. Presztízs okokból sem helyes, ha az MDT csak 2 évente szervezi meg kongresszusát.

  ·        Az MDT kongresszusa a társaság, a tagság pénzügyi bevételeinek egyik jelentős forrása. Nem fogadhatjuk el azt a körülményt, hogy ezektől a bevételektől az MDT tagsága minden második évben elesik.

  ·        A nagy cégek üdvözölték és kifejezetten támogatták az évenkénti országos megjelenés lehetőségét. Nem helyes, ha erre az MDT nem teremt fórumot.

  ·        Végül az MDT vezetősége tisztában volt azzal, hogy helyi érdekek sérülhetnek, de a tagság érdekeit előbbre valónak tartotta minden más parciális érdeknél. Az MDT vezetősége soha nem állította szembe az országos kongresszusunkat egyetlen helyi rendezvénnyel sem (DDH, KMDH, SZDN stb), hiszen nem egy kategóriáról van szó.
  Az MDT minden helyi, diabetológiával foglalkozó rendezvényt üdvözöl, hiszen ez benne van küldetésében, filozófiájában. Az viszont már kifogásolható, ha egy lokális rendezvény szervezője – vezetőségi tagtársunk, saját honlapunk főszerkesztője – az MDT tulajdonában lévő honlapon szembe próbálja állítani az országos kongresszusunkat a saját maga által szervezett helyi rendezvénnyel.

  Mindezekkel együtt az MDT vezetősége szívből gratulál a XIX. DDH rendezvényhez!

  Prof. Dr. Barkai László

  az MDT elnöke

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.