Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

online konzultáció

Online konzultáció háziorvosoknak

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az MDT és annak Családorvosi Munkacsoportja online diabetológiai konzultáció lehetőségével szeretné segíteni az alapellátásban dolgozó kollégák munkáját.
www.diabet.hu/konzultacio

COVID-19

COVID-19


Szakmai információk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban egy helyen:

www.diabet.hu/covid19

MDT 2020

Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa

ÚJ időpont! 2020. december 3-6., Budapest Kongresszusi Központ

További részletek hamarosan!
www.diabet.hu/mdt2020

Fizesse be tagdíját!

Ellenőrizze tagdíj egyenlegét!

A tagdíjbefizetés honlapunkon keresztül, elektronikus módon történik.

Rendezheti egyenlegét online bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással.

MDT APP

Diabetológus APP

A Magyar Diabetes Társaság hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Töltse le MOST, hogy elsőként értesüljön friss híreinkről!

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

A(z) MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Beköszöntő
  2015.10.09.Gyermekdiabetes HírmondóHírkategória: Gyermekdiabetes
  Sok szeretettel köszöntöm mindazon kolléganőimet/kollégáimat, valamint érdeklődő vendégeinket, akik ma reggel kézbe veszik a soproni Gyermekdiabetes Szekció Hírmondóját.

  Egy év kihagyás után ismét nyomtatott formában kaphatnak maradandó szöveges előzeteseket-értékeléseket a kétnapos programról. Már a programfüzetből is látható, hogy nem akármilyen előadássorozat várja, hogy a megjelentek a szokásos fegyelemmel és érdeklődéssel részt vegyenek rajta.

  Több év után kellemes teher volt úgy összeállítani a programot, hogy maradjon idő az esti „szociális természetű” lazításokra is. Csak erre, mert a bejelentett előadások száma örvendetes módon olyan nagyra nőtt, hogy a köztes szüneteket meg kellett kurtítanunk. Így tudtunk minden szakmai igényt teljesíteni. A résztevők száma immár megszokottan 200 körüli. Köztudott, hogy a szekció két anyatársaság, a Magyar Gyermekorvosok Társasága (MGYT) és a Magyar Diabetes Társaság (MDT) kö­zös „gyermeke”.

  Örömmel kell megállapítanom, hogy mindkét anyatársaság „genetikus” hatása érvényesül. Nevezetesen: a.) létszám tekintetében az MGYT egyéb szekcióinak megfelelő mértékű a konferencia iránti érdeklődés; b.) tartalmi vonatkozásban a szekció konferenciái megközelítik az MDT különbö­ző rendezvényeinek színvonalát, annál is inkább, mert ezekre a 2-es típusú diabetológiai „erőfölény” a jellemző, míg a mi esetünkben szinte kizárólag az 1-es típus van napirenden. Aktivitá­sunk messze meghaladja az anyatársaság egyéb szekcióiét. Éves konferenci­ánk előadásai főpróbái lehetnek a nagy MDT-kongresszusokon való szereplésnek is. Amit szekciónk büszkeségének tekintek, és mindkét anyatársaságtól szinte független jelenségnek, az a résztvevők összetétele. Évek óta látjuk, hogy mindenki, aki a diabetesgondozásban szerepet vállal, szinte teljes létszámban élvezi a konferencia minden aspektusát, és feltöltődve megy haza a következő év feladatainak kihívásait lelkes, megszállott és empátiás munkával végezni. És ez napjaink magyar egészségügyében is kuriózum!

  Már itt is meg kell köszönnöm a soproni gondozó lelkes csapatának a szervezést. Nem volt könnyű dolguk, mert a rendezvényhez szükséges, mondhatni nélkülözhetetlen szponzorációs készség nem minden állandó partnerünknél volt a korábbi évekéhez hasonló. Őszintén remélem, hogy programunk szakmai tartalma bebizonyítja, hogy a gyermek-diabetológiai ellátás olyan érték, ami mindenki számára, aki velünk szakmai kapcsolatban van, jó befektetésnek bizonyul. Ezekkel a gondolatokkal kívánok nagyon eredményes feltöltődést mind szakmai, mind emberi vonatkozásban a szekció minden „harcostársának”. 

  Dr. Blatniczky László a szekció elnöke

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.