Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

online konzultáció

Online konzultáció háziorvosoknak

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az MDT és annak Családorvosi Munkacsoportja online diabetológiai konzultáció lehetőségével szeretné segíteni az alapellátásban dolgozó kollégák munkáját.
www.diabet.hu/konzultacio

COVID-19

COVID-19


Szakmai információk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban egy helyen:

www.diabet.hu/covid19

MDT 2020

Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa

ÚJ időpont! 2020. december 3-6., Budapest Kongresszusi Központ

További részletek hamarosan!
www.diabet.hu/mdt2020

Fizesse be tagdíját!

Ellenőrizze tagdíj egyenlegét!

A tagdíjbefizetés honlapunkon keresztül, elektronikus módon történik.

Rendezheti egyenlegét online bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással.

MDT APP

Diabetológus APP

A Magyar Diabetes Társaság hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Töltse le MOST, hogy elsőként értesüljön friss híreinkről!

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

A(z) MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • A gyermekdiabetológus salutatiója
  2015.10.09.Gyermekdiabetes HírmondóHírkategória: Gyermekdiabetes
  Szeretettel köszöntöm mentorainkat, kollégáinkat s a gyermekdiabetológia területén dolgozó minden munkatársamat, akik tavaszi invitálásunkra a civitas Fidelissimába érkeztek.


  Az ország nyugati kapujában ezeket a napokat-heteket a szüret hangulata hatja át, a borünnep, a szüreti napok megismertetnek bennünket a tájegység kulturális és kulináris hagyományaival. Egy kiadós belvárosi séta során megtudhatjuk a legkisebb közép-európai ház történetét, a Fabricius-ház, Gambrinus-ház, Tűztorony, Előkapu, Kecske-templom, Orsolya tér, Hűségkút mind megannyi történelmi élményt kínál, csakúgy mint a megújult Várkerület és Várfalsétány – amelynek két kapuján át vezetett az ún.

  Borostyán­ út Észak-Európából a Földközi-tengerig. A középkori városmag a világörökség ré­szeként mutatkozik be az ókori Római Birodalomtól napjainkig. Az MDT Gyermekdiabetes Szekciójá­ nak XXXII. Tudományos Ülését az ősfás parkerdő kongresszusi helyszínén rendezzük. A természetközeli, sétára, mozgásra, sportolásra alkalmas környezet arra ösztönöz, hogy a gyermekdiabetológia berkein belül gondolkodásunkat is a mozgékonyság jellemezze.

  Konferenciánk gazdag, érdekes, kü­lönleges tudományos és klinikai témákban fog bővelkedni. A gyermekkorban felismerésre kerü­lő, majd évtizedekig általunk követett gyermekek ellátása és környezetük tá­ mogatása egyre szélesebb tárgyi tudást, új készségek elsajátítását kívánja az ellá­ tó rendszerben dolgozóktól. Minden évben várjuk az október eleji hétvégét, ahol összejövetelünket szakmai célokkal kitáblázva szervezzük, ám mindannyian tudjuk, hogy a nappali szekciók témáit szabadon folytathatjuk a társasági programok idején kötetlen formában.

  A konferencia mottója „Mozdulj Sopronba! Mozogj a gyermekdiabetológiá­ ért!” folytatást kap a mai tudományos szekciók után. 18 órakor a Fagus szálloda udvari szabadtéri színpadán a gyermekdiabetológusok egy spinning edzés formá­jában személyesen fejezik ki egyetértésü­ket: a hypoglykaemiamentes, jó anyagcserét a ⅩⅪ. század eszközeivel mindenkinek biztosítani szeretnénk, aki a megfelelő tudás elsajátítása felé MOZDUL! Mindannyiunknak kellemes feltöltő­dést, maradandó soproni élményeket kí­vánok vendéglátóként:

  Dr. Gelencsér Éva

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.