Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

online konzultáció

Online konzultáció háziorvosoknak

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az MDT és annak Családorvosi Munkacsoportja online diabetológiai konzultáció lehetőségével szeretné segíteni az alapellátásban dolgozó kollégák munkáját.
www.diabet.hu/konzultacio

COVID-19

COVID-19


Szakmai információk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban egy helyen:

www.diabet.hu/covid19

MDT 2020

Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa

ÚJ időpont! 2020. december 3-6., Budapest Kongresszusi Központ

További részletek hamarosan!
www.diabet.hu/mdt2020

Fizesse be tagdíját!

Ellenőrizze tagdíj egyenlegét!

A tagdíjbefizetés honlapunkon keresztül, elektronikus módon történik.

Rendezheti egyenlegét online bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással.

MDT APP

Diabetológus APP

A Magyar Diabetes Társaság hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Töltse le MOST, hogy elsőként értesüljön friss híreinkről!

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

A(z) MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • A hónap interjúja - 2015. november
  2015.11.30.MDT Web-szerkesztőség, Dr. Földesi IrénHírkategória: A hónap interjúja
  A 2015. novemberben a Fiatal Diabetológusok Fórumának rendezését a Semmelweis Egyetem III. sz. Belgyógyászati Klinikájának Anyagcsere Munkacsoportja vállalta. A szervezőmunkát dr. Baló Tímea és dr. Böröcz Zoltán végezte. A tudományos program összeállításában dr. Hosszúfalusi Nóra Tanárnő is részt vett, a rendezvényről készült beszámolója az alábbiakban olvasható.

  Hány fő regisztrált a rendezvényre?
  A tudományos rendezvénynek 107 regisztrált résztvevője volt. A Fórumot Prof. Dr. Barkai László az MDT Elnöke nyitotta meg és Dr. Tabák Gy. Ádám az MDT Ifjúsági Felelőse zárta be. Mindketten jelenlétükkel is megtisztelték a rendezvényt, Tabák Ádám előadást is tartott.

  Mi volt a rendezvény 3 napos eseménye?
  A 3 nap folyamán 32 db húszperces előadás hangzott el, és 3 db 45 perces workshopon vehettek részt a Kollégák. Az előadások áttekintő, továbbképző-jellegűek és gyakorlat-központúak voltak (l. program). Az Előadók az ország számos diabetológiai központjából érkeztek és kiválóan felkészültek (egy párhuzamosan zajló debreceni rendezvény miatt ebből a régióból nem volt előadó). A magas színvonalú előadásokat nagy érdeklődés kísérte, bár a „kérdezésbe” a harmadik napra jött bele a Hallgatóság. Külön szekcióban tárgyaltuk a diabetes kardiológiai vonatkozásait. A workshopok a diétával, a lábápolással és a betegmotivációval foglalkoztak, interaktív jelleggel. 

  Milyen szakterületekről érkeztek előadók?
  A rendezvényen szemész, bőrgyógyász, pszichiáter és két aneszteziológus Kolléga is előadott, a belgyógyászok és a gyermekgyógyászok mellett. Külön kiemelendő a két dietetikus Kolléganő, Széchy Eszter (SE III. Belklinika) és Gordos Lívia (Nógrád Megyei Kórház), valamint Csíkos Ágnes diabetológiai szakápoló (SE III. Belklinika) szereplése.

  Hogyan összegeznék a  rendezvényt? 
  A rendezvényt a Résztvevők és az Előadók is pozitívan értékelték, szükségét látják a hasonló jellegű továbbképzéseknek. Az online tesztvizsga 2015.11.23-án zárult le. A két év múlva esedékes FDF megrendezését - szóbeli közlés szerint - a Szegedi I. Sz. Belgyógyászati Klinika és a Békés Megyei Kórház Diabetológiai Munkacsoportja közösen vállalta.

  Mit lehet tudni a jövő évi FDF-ről?
  Több, „nem FDF-korú” Kolléga jelezte, hogy szívesen részt venne hasonló, továbbképző jellegű FDF rendezvényen, természetesen MDT pályázati támogatás nélkül. Így a korhatárt a támogatásnál illetve az előadók kiválasztásánál lehetne megtartani, bár az utóbbiak között most voltak 40 év felettiek.
  Köszönettel tartozunk az MDT-nek, a Szervezőknek, az Előadóknak, a Szponzoroknak és a lelkes Hallgatóknak a sikeres rendezvényért.

  dr. Hosszúfalusi Nóra

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.