Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

online konzultáció

Online konzultáció háziorvosoknak

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az MDT és annak Családorvosi Munkacsoportja online diabetológiai konzultáció lehetőségével szeretné segíteni az alapellátásban dolgozó kollégák munkáját.
www.diabet.hu/konzultacio

COVID-19

COVID-19


Szakmai információk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban egy helyen:

www.diabet.hu/covid19

MDT Regionális 2020

MDT Regionális Kongresszusa

2020. október 15-17.

Az előadásokat ONLINE KÖZVETÍTjük.
Az előadások rögzítésre kerülnek és az esemény befejezte után is elérhetőek lesznek honlapunkon.

MDT 2020

Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa

ÚJ időpont! 2020. december 3-6., Budapest Kongresszusi Központ

További részletek hamarosan!
www.diabet.hu/mdt2020

Fizesse be tagdíját!

Ellenőrizze tagdíj egyenlegét!

A tagdíjbefizetés honlapunkon keresztül, elektronikus módon történik.

Rendezheti egyenlegét online bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással.

MDT APP

Diabetológus APP

A Magyar Diabetes Társaság hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Töltse le MOST, hogy elsőként értesüljön friss híreinkről!

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

A(z) MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Diabéteszes láb munkacsoport beszámoló
  2016.05.02.MDT HírmondóHírkategória: Diabeteses láb
  Szembesülve a diabeteses láb prevenciójának és kezelésének hazai nehézségeivel és hiányosságaival, egy évvel ezelőtt az MDT XXIII., budapesti kongresszusán a változtatás szándékával alakítottuk meg az MDT lábmunkacsoportját. Közismert, hogy a diabeteses lábfekélyek megelőzése, a szűrés, a nagy kockázatú betegek gondozása és kezelése csak több szakma képviselőinek átgondolt, szervezett együttműködése révén képzelhető el. Elsődleges célként a változásokhoz szükséges szervezeti háttérnek a megteremtését tűztük ki magunk elé.

  A nyár folyamán ideiglenes vezetőségi (dr. Kajetán Miklós elnök, dr. Farkas Klára, dr. Földesi Irén, dr. Halmos Tamásné, dr. Oláh Ilona, dr. Rédling Marianna) értekezletet tartottunk, ahol megbeszéltük az előttünk álló feladatokat. Vállalásaink között szerepel a diabetológus- és általában az orvostársadalom ismereteinek bővítése, és hogy e célból minden lehetséges rendezvényen képviseli magát a munkacsoportunk. Ennek keretében 2015 novemberében önálló munkacsoportműhelyt tartottunk Balatonfüreden, ahol 16 kolléga 11 dunántúli centrum képviseletében jelent meg. A program első részében vázlatosan összefoglaltuk a cukorbetegláb szűrésének, prevenciójának és kezelésének legfontosabb részleteit. A délutáni órákban kerekasztal formájában próbáltuk tisztázni az előttünk álló feladatokat. Az eredményeket az MDT honlapján, a munkacsoportunk oldalán publikáltuk. Ezt követően a DDH márciusi rendezvényen hasonló tematikával szerepeltünk, de az igen szerény érdeklődés miatt itt érdemi előrelépés nem történt.

  Feladataink között szerepel a társszakmákkal való szakmai és szervezeti kapcsolattartás, két előadással részt veszünk a Lábsebészeti Társaság 2016. novemberi kongresszusán, és az MDT XXIV., debreceni kongresszusán két előadással képviselteti magát a munkacsoportunk. Fontosnak tartjuk a nemzetközi rokon szervezetekkel való kapcsolattartást, élő párbeszédet folytatunk az angliai ellátórendszer egy magyar orvosával, szintúgy személyes alapon rálátásunk van az Egyesült Államok gyakorlatára. Célul tűztük ki és folyamatban van az EASD lábmunkacsoportjával (DFSG) és az IDF (IWGDF)-fel való kapcsolatfelvétel. Vállaltuk, hogy a nemzetközi ajánlásokat publikáljuk a honlapon, ezzel egyelőre adósak maradtunk.

  Működésünk első évében a taglétszám, és főleg a fiatal diabetológusok integrálása, nem alakult az elvárásoknak megfelelően. Ezért már a debreceni Kongresszuson nagyobb aktivitást kell kifejtenünk a szervezésben. Értelemszerűen a további vállalásainknak – közreműködni a helyi diabeteses láb teamek felállításában és az ezek működéséhez szükséges kiegészítő tudásanyagot biztosító képzésekben – csak felelős elköteleződés mellett van módunkban eleget tenni. Természetesen a jövőben is folytatjuk a tevékenységünk egyéb területeit. Várjuk tehát az érdeklődő kollégákat, lehetőség szerint munkahelyi vezetőiket a rendezvényeinkre vagy akár a honlapunkon a munkacsoportunk levelezésifelületén.

  Dr. Kajetán Miklós

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.