Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

online konzultáció

Online konzultáció háziorvosoknak

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az MDT és annak Családorvosi Munkacsoportja online diabetológiai konzultáció lehetőségével szeretné segíteni az alapellátásban dolgozó kollégák munkáját.
www.diabet.hu/konzultacio

COVID-19

COVID-19


Szakmai információk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban egy helyen:

www.diabet.hu/covid19

MDT 2020

Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa

ÚJ időpont! 2020. december 3-6., Budapest Kongresszusi Központ

További részletek hamarosan!
www.diabet.hu/mdt2020

Fizesse be tagdíját!

Ellenőrizze tagdíj egyenlegét!

A tagdíjbefizetés honlapunkon keresztül, elektronikus módon történik.

Rendezheti egyenlegét online bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással.

MDT APP

Diabetológus APP

A Magyar Diabetes Társaság hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Töltse le MOST, hogy elsőként értesüljön friss híreinkről!

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

A(z) MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
  • Könyvismertetés - Orvosi esettanulmányok Diabetológia - Szerkesztette: Winkler Gábor
    2016.09.22.MDT Web-szerkesztőség, Dr. Hidvégi TiborHírkategória: Általános
    A gyógyítás művészetének magas szakmai szinten történő elsajátításához az élethosszig tartó tanulás mellett az érdekes estek megfigyelése, elemzése is nélkülözhetetlen. Az orvostudomány empírián alapult a régi időkben, és nem nélkülözhetjük a tapasztalt mesterek útmutatását ma sem. Különleges vállalkozás a SpringMed Kiadó által gondozott könyv megjelentetése, amely a diabetológia és határterületei köréből 25 érdekes és tanulságos esetet dolgoz fel. A 36 szerző a hazai diabetológia elismert szaktekintélye, a bemutatott estek rendkívül tanulságosak, egyes esetekben a szakember számára is újdonságot jelentenek. Íme, néhány fejezet kedvcsinálónak: Inzulinnal kezelt gyermekek sikeres átállítása szulfanilureára. Az első hazai terápiaváltások neonatalis diabetesben. 86 éves korban manifesztálódó „juvenilis diabetes". Diabetest jelent e minden jelentős hyperglykaemia? „Brittle diabetes" – edukációs hiány, vagy technikai hiba? „Vissza a kezdetekhez" avagy amikor az analóg inzulinokkal felépített intenzív inzulinkezelés sem segít. Három évtizedes sikertelen terápiás próbálkozások elhízott 2-es típusú cukorbeteg esetében. Extrém elhízáshoz társult diabetes kezelése műtéttel. Súlyos, proximális izomatrophia kapcsán felismert 2-es típusú diabetes.

    A könyv felépítése didaktikus. A részletes esetismertetést követően „Az eset kapcsán felmerülő kérdések" rávilágítanak a kórképpel kapcsolatos diagnosztikai és terápiás nehézségekre, mintegy hívják az olvasót, mit gondol, mit tenne a sikeres kezelés érdekében. Célszerű, ha itt megállunk, rendezzük gondolatainkat, hiszen a kérdések után részletes válaszok következnek, alapvető irodalmi tájékozódást segítő utalásokkal, ábrákkal és táblázatokkal, melyek a megértést segítik. Végül, a fejezet „Összefoglalás"-sal zárul, amelyben az adott kérdéskörrel kapcsolatos ismereteket találjuk a mai tudásunk szerinti tömör formába öntve. A könyv elegáns és jól használható megjelenése a Kiadó gondos munkáját dicséri. Jó szívvel ajánlom e könyvet nemcsak diabetológusoknak, belgyógyászoknak, gyermekgyógyászoknak, a diabetológus licencvizsgára készülőknek, a diabetes határterületei iránt érdeklődőknek, hanem diabetes edukátoroknak és orvostanhallgatóknak is, ha elmélyedni kívánnak e szakterületen.

    Hidvégi Tibor dr.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.