Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

online konzultáció

Online konzultáció háziorvosoknak

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az MDT és annak Családorvosi Munkacsoportja online diabetológiai konzultáció lehetőségével szeretné segíteni az alapellátásban dolgozó kollégák munkáját.
www.diabet.hu/konzultacio

COVID-19

COVID-19


Szakmai információk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban egy helyen:

www.diabet.hu/covid19

MDT 2020

Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa

ÚJ időpont! 2020. december 3-6., Budapest Kongresszusi Központ

További részletek hamarosan!
www.diabet.hu/mdt2020

Fizesse be tagdíját!

Ellenőrizze tagdíj egyenlegét!

A tagdíjbefizetés honlapunkon keresztül, elektronikus módon történik.

Rendezheti egyenlegét online bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással.

MDT APP

Diabetológus APP

A Magyar Diabetes Társaság hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Töltse le MOST, hogy elsőként értesüljön friss híreinkről!

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

A(z) MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Átadták az idei év Tudományos díjait az Magyar Diabetes Társaság XXV. Jubileumi Kongresszusán
  2017.04.22.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Tudósítás rendezvényekről

  A Magyar Diabetes Társaság mai közgyűlését (Kongresszusi terem, 12.00 órá-tól) követően adják át a Társaság tudományos díjait. A kitüntetéseket prof. dr. Kempler Péter, az MDT elnöke és dr. Várkonyi Tamás, az MDT főtitkára adja majd át.

  A Magyar Imre-emlékérmet a Társaság vezetősége azoknak az MDT-tagoknak ítéli oda, akik tevékenységükkel, életpályájukkal kiemelkedő mértékben járultak hozzá a társaság szakmai, szervezeti életének fejlődéséhez. A díjat 1986-ban alapította a Magyar Diabetes Társaság. A Magyar Imre-emlékérmet és díjat idén dr. Oláh Ilona és dr. Gaál Zsolt kapja.

  Az 1984-ben alapított Pro Diabetologia Díjat a Magyar Diabetes Társaság vezetősége azoknak a társasági tagoknak ítéli oda, akik szakmai tevékenységükkel, életpályájukkal kiemelkedő mértékben járultak hozzá a hazai diabetológia fejlődéséhez. A díjat idén dr. Oroszlán Tamás veheti át.

  A társaság viszonylag újonnan alapított díjai közé tartozó Pro Aegrotis díj a diabetesgondozás terén végzett kiemelkedő munka elismerését szolgálja, idén dr. Blatniczky László részesül benne.

  A Kiváló Diabetesedukátor Díjat a Magyar Diabetes Társaság vezetősége a páciensoktatás terén végzett kiemelkedő munka elismeréseként hozta létre, Kicsák Marian és Molnárné Gaál Ibolya veheti át idén.

  Az MDT és a Sanofi közös alapítású, legjobb magyar, illetve idegen nyelvű közleményéért járó díját a Sanofi orvosigazgatója, dr. Stella Péter adja át. Az idegen nyelvű közleményért járó díjat dr. Körei Anna Erzsébet nyerte el (Körei AE, Istenes I, Papanas N, Kempler P: Small-Fiber Neuropathy: A diabetic microvascular complication of special clinical, diagnostic, and prognostic importance. Angiology 2016, 67[1]: 49-57.). A magyar nyelvű közleményért járó díjat dr. Sztanek Ferenc (Sztanek F, Kiss EV, Molnár A, Seres I, Lőrincz H, Paragh Gy, Balogh Z: A diabeteses neuropathia és az irizin hormon változása fizikai aktivitás hatására 2-es típusú cukorbetegségben. Diabetologia Hungarica 2016, 24[3]: 189-197.) kapja. Szintén ez a munka nyerte el a Diabetologia Hungarica 2016. évi legjobb fiatal első szerzős közleményének járó díját, amelyet prof. dr. Winkler Gábor, a lap főszerkesztője és Guti Péter, a Tudomány Kiadó ügyvezetője adnak át.

  A Diabetologia Hungarica 2016. évi legjobb közleményének járó díját dr. Buzás György Miklós: A diabeteses gastroparesisről – diabetológusoknak (Diabetologia Hungarica 2016; 24[3]: 207-215.) című munkájáért kapja. Ezt követően kerül sor az MDT Platina, Gyémánt és Arany fokozatú támogatói oklevelek átadására.

  Gratulálunk a díjazottaknak!

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.