Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

online konzultáció

Online konzultáció háziorvosoknak

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az MDT és annak Családorvosi Munkacsoportja online diabetológiai konzultáció lehetőségével szeretné segíteni az alapellátásban dolgozó kollégák munkáját.
www.diabet.hu/konzultacio

COVID-19

COVID-19


Szakmai információk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban egy helyen:

www.diabet.hu/covid19

MDT Regionális 2020

MDT Regionális Kongresszusa

2020. október 15-17.

Az előadásokat ONLINE KÖZVETÍTjük.
Az előadások rögzítésre kerülnek és az esemény befejezte után is elérhetőek lesznek honlapunkon.

MDT 2020

Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa

ÚJ időpont! 2020. december 3-6., Budapest Kongresszusi Központ

További részletek hamarosan!
www.diabet.hu/mdt2020

Fizesse be tagdíját!

Ellenőrizze tagdíj egyenlegét!

A tagdíjbefizetés honlapunkon keresztül, elektronikus módon történik.

Rendezheti egyenlegét online bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással.

MDT APP

Diabetológus APP

A Magyar Diabetes Társaság hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Töltse le MOST, hogy elsőként értesüljön friss híreinkről!

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

A(z) MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Felhívás a Magyar Diabetes Társaság Tagjai részére
  2017.05.22.MDTHírkategória: Általános

  Tisztelt MDT Tagok! Tisztelt Kollégák!

  A gyermek-, serdülő- és ifjúkorú cukorbetegek ellátásában a szorosan vett gyermekdiabetes szakellátó munkatársain kívül számos szakember vesz részt. A cukorbeteg gyermek a gyermekdiabetes gondozóból a felnőtt diabetes gondozóba kerül átadásra, ezért a két szakellátóhely együttműködése alapvető fontosságú.

  Hazánkban az un. vegyes körzetekben a háziorvos az alapellátás szintjén a mindennapok során felelős a diabeteses gyermekért is. Az inzulinpumpa centrumok esetében a fiatal, inzulinpumpát használó cukorbeteg átadás-átvétel kérdésköre szintén igen szoros együttműködést igényel a központok között. A serdülő- adoleszcens cukorbetegek prekoncepcionális gondozásában a nőgyógyásznak kiemelt szerepe van, ugyanígy a diabeteses anya gyermekének követése is kooperációt igényel a szakmák között, stb. Mindezek azt igazolják, hogy a háziorvosnak, belgyógyásznak, specialistáknak, szakdolgozóknak, edukátoroknak stb. nagyon fontos szerep jut a diabetológiai ellátás ezen szegmensében. A nemzetközi ajánlások (ADA, ISPAD) szintén úgy foglalnak állást, hogy a cukorbeteg gyermekek, serdülők és fiatalok ellátása nem kizárólagosan a diabetológus gyermekorvosok feladata és felhívják a figyelmet a szoros együttműködés szükségességére az egyes diszciplinák között. Az MDT ezért fontosnak tartja, hogy szorosabb szakmai kapcsolat alakuljon ki a gyermekdiabetes ellátás során közreműködők között és ez a Gyermekdiabetes Szekció keretei között valósuljon meg.

  Az MDT felhívással fordul minden tagjához, hogy aki a diabeteses gyermekek ellátásában valamilyen szinten részt vesz, az mielőbb lépjen be a Gyermekdiabetes Szekcióba annak érdekében, hogy a speciális szakmai ismeretek kölcsönös átadása jobban megvalósulhasson és ezáltal még eredményesebbé válhasson a holisztikus szemléletű betegellátás és gondozás a gyermekdiabetológia területén is.

  Kérjük, hogy belépési szándékát rövid e-mail üzenet formájában jelezze a Gyermekdiabetes Szekció elnökének (Prof. Dr. Barkai László, e-mail: Barkai.L@t-online.hu). Ezzel egyidőben kérjük jelölje be a Gyermekdiabetes Szekció tagságát az MDT honlapján is.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.