Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

online konzultáció

Online konzultáció háziorvosoknak

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az MDT és annak Családorvosi Munkacsoportja online diabetológiai konzultáció lehetőségével szeretné segíteni az alapellátásban dolgozó kollégák munkáját.
www.diabet.hu/konzultacio

COVID-19

COVID-19


Szakmai információk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban egy helyen:

www.diabet.hu/covid19

MDT Regionális 2020

MDT Regionális Kongresszusa

2020. október 15-17.

Az előadásokat ONLINE KÖZVETÍTjük.
Az előadások rögzítésre kerülnek és az esemény befejezte után is elérhetőek lesznek honlapunkon.

MDT 2020

Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa

ÚJ időpont! 2020. december 3-6., Budapest Kongresszusi Központ

További részletek hamarosan!
www.diabet.hu/mdt2020

Fizesse be tagdíját!

Ellenőrizze tagdíj egyenlegét!

A tagdíjbefizetés honlapunkon keresztül, elektronikus módon történik.

Rendezheti egyenlegét online bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással.

MDT APP

Diabetológus APP

A Magyar Diabetes Társaság hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Töltse le MOST, hogy elsőként értesüljön friss híreinkről!

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

A(z) MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Összefoglaló az MDT Háziorvosi Munkacsoport VII. Továbbképző Konferenciájáról
  2017.11.26.MDT Háziorvosi MunkacsoportHírkategória: Háziorvostan

  Munkacsoportunk ez évben november 10-11-én, a budapesti Novotel Centrum szállóban tartotta szokásos évi továbbképző konferenciáját. A konferenciának 144 háziorvos, 22 háziorvosi rezidens és 20 szakdolgozó résztvevője volt.

  A rendezvény vendége volt Füzesi Brigitta, a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének elnöke és Dr. Dózsa Katalin, a Semmelweis Egyetem Közszolgálati Karának krónikus betegségek gondozásának módszertani fejlesztésén dolgozó munkatársa.

  A családias hangulatú rendezvényen 14 előadás hangzott el. Wittmann István professzor úrtól a vese és a diabetes, Lakatos Péter professzor úrtól a csont és a diabetes, Somogyi Anikó professzor asszonytól pedig az endokrin rendszer és a  diabetes, Dr. Werling Klárától a NASH és a diabetes, Kálmán János professzor úrtól a demencia és a diabetes kapcsolatáról hallhattunk nagyszerű előadásokat. Járai Zoltán professzor úr a prediabetes és a cardiovascularis diabetes összefüggéseit taglalta. Hidvégi Tibor tanár úr a diabetes holisztikus szemléletét mutatta be.

  Nagy érdeklődés övezte Hosszúfalusi Nóra tanárnő és Rosta László háziorvos párbeszédét az inzulin kezelés izgalmas kérdéseiről.

  Kempler professzor úr moderálásával és bevezetőjével Récsán Zsuzsa tanárnő, szemész és Oláh Ilona háziorvos a diabeteses szembetegségekről tartott előadást.

  Gaál Zsolt moderálásával, Kempler Péter, Lengyel Csaba professzor urak és Várkonyi Tamás tanár úr részvételével sok újdonságot bemutató kerekasztal megbeszélés zajlott a diabetes mellitus „nem inzulin” kezeléséről.

  A workshopok is nagy érdeklődés mellett zajlottak, a prediabetes szűrése és kezelése, a háziorvos szerepe a diabeteses láb szűrésében, az alvászavarok és a cukorbetegség, változtathat-e a háziorvos az inzulinkezelésen?, a diabeteses betegek gondozása, célértékek, terápiás dilemmák, esetismertetések, nem inzulinnal kezelt betegek esetei témakörökben.

  A szakdolgozói szekcióban szűrés, diagnózis, edukáció, vércukor ellenőrzés, újdonságok a kezelésben, szövődmények és megelőzésük, gyógyszerrendelés, jogosítvány-érvényesítés témakörök kerültek terítékre.

  A workshopok vezetői és a szakdolgozói szekció előadói Dr. Tenczer Timea diabetológus és a háziorvosi munkacsoport tagjai voltak: Dr. Ádám Ágnes, Dr. Fürst Ágnes, Dr. Hasitz Ágnes, Dr. Preiszinger Andrea, Dr. Oláh Ilona, Dr. Márkus Bernadett, Fehérné Nagymihály Ildikó Böjtiné Boha Andrea, Dr. Nemeskéri Klára, Dr. Kovács Brigitta, Dr. Kajetán Miklós, Dr. Rosta László, Dr. Rinfel József, Dr. Torzsa Péter, Dr. Zuberecz Zoltán voltak.

  Köszönjük minden előadónak az áldozatos munkáját, a hallgatóságnak a kitartó figyelmét!

  Dr. Oláh Ilona

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.