Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

online konzultáció

Online konzultáció háziorvosoknak

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az MDT és annak Családorvosi Munkacsoportja online diabetológiai konzultáció lehetőségével szeretné segíteni az alapellátásban dolgozó kollégák munkáját.
www.diabet.hu/konzultacio

COVID-19

COVID-19


Szakmai információk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban egy helyen:

www.diabet.hu/covid19

MDT Regionális 2020

MDT Regionális Kongresszusa

2020. október 15-17.

Az előadásokat ONLINE KÖZVETÍTjük.
Az előadások rögzítésre kerülnek és az esemény befejezte után is elérhetőek lesznek honlapunkon.

MDT 2020

Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa

ÚJ időpont! 2020. december 3-6., Budapest Kongresszusi Központ

További részletek hamarosan!
www.diabet.hu/mdt2020

Fizesse be tagdíját!

Ellenőrizze tagdíj egyenlegét!

A tagdíjbefizetés honlapunkon keresztül, elektronikus módon történik.

Rendezheti egyenlegét online bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással.

MDT APP

Diabetológus APP

A Magyar Diabetes Társaság hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Töltse le MOST, hogy elsőként értesüljön friss híreinkről!

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

A(z) MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • XIII. Gyermekdiabetes nap - Szombathely, 2018.01.13.
  2018.01.17.MDT, Dr. Körner AnnaHírkategória: Gyermekdiabetes

  Immár 13. alkalommal rendezzük meg a Gyermekdiabetes napot Magyarországon. Ezzel a rendezvénnyel a diabeteses gyermekek, szüleik és a gyermekdiabetológiával foglalkozó hazai szakemberek annak a világrengető eseménynek kívánnak emléket állítani, hogy 1922. január 11-én a világon elsőként egy 14 éves diabeteses gyermek megkapta az első inzulin injekciót, és ezzel megmenekült a biztos haláltól. A kezdeményezés Dr Szabó László Szombathely-i gyermekdiabetológus főorvostól származik, aki - mindannyiunk sajnálatára -  az ez évi rendezvényen betegsége miatt nem tudott részt venni. Idén – a korábbi évektől eltérően – az időjárás is kegyes volt hozzánk, ami hozzájárult ahhoz, hogy a korábbiaknál több, 200 feletti résztvevő jelent meg az ország minden pontjáról.

  Az üdvözlő beszédek után (Dr. Puskás Tivadar Szombathely polgármestere, Dr Káldy Zoltán a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház orvosigazgatója, Dr. Körner Anna, a Gyermekdiabetes Szekció elnöke, Dr. Balogh Márta és Dr. Csákváry Violetta, a  Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Csecsemő és Gyermekosztályának főorvosai) következett a nap fénypontja, a diabeteses gyermekek műsora. Az igen magas színvonalú program  széles skálán mozgott: a prózamondástól a népdal éneklésig, a hangszeres előadástól a táncig minden megtalálható volt. Szívmelengető volt látni, hogy a diabetessel élő gyermekek állapotuk hősies menedzselése mellett milyen kiemelkedő művészi teljesítményekre is képesek. A gyermekek műsorát egy, a szülők és a gyermekdiabetológusok részvételével megrendezett  kerekasztal megbeszélés követte, amelynek kiemelkedő porogrampontja volt két, a diabetesben gyermeke által érintett szülő felszólalása: Lévai Ildikó, a Gyula-i Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért elnöke “Egyensúlyban – a gyermekem,a diabétesz és én”  címmel tartott egy előadást és Mesterházy Andrea klinikai szakpszichológus a “DELFIN-Cukorbebeteg gyermekeket nevelő családok szülői programjá”-t” ismertette. A saját diabetessel való viszonyáról „vallott” Dr. Nemény András.  Ezt követően több szülő tette fel kérdéseit, illetve osztotta meg gondolatait a kerekasztal résztvevőivel  és a hallgatósággal.

  A délután a gyermekek számára rendezett programokkal folytatódott. Nagy érdeklődés és önfeledt szórakozás kísérte Nagy Jonathan illuzionista művész “Varázsperceit”, az ELTE SEK Szökös Együttes Táncházát László Dávid szólótáncával, valamint a “Tiszta Dili Animációt”. Végül a nagy izgalommal várt meglepetés vendégek (Dr. Bohóc Mosolyszolgálat) és a tombola következtek. A gyerekek örömét fokozta, hogy mindenki nyertes lett!

  Az egész Gyermekdiabetes Szekció vezetősége nevében szeretnénk köszönetet mondani a diabeteses gyermekeknek és szüleiknek, a rendezvény szervezőinek  (Dr. Szabó László, Dr. Balogh Márta és Dr. Csákváry Violetta főorvosoknak), valamint a nagyvonalú szponzoroknak, akiknek a támogatása nélkül ez a rendezvény nem lehetett volna olyan sikeres, mint amilyen valójában lett.

  Dr. Körner Anna

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.