Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

online konzultáció

Online konzultáció háziorvosoknak

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az MDT és annak Családorvosi Munkacsoportja online diabetológiai konzultáció lehetőségével szeretné segíteni az alapellátásban dolgozó kollégák munkáját.
www.diabet.hu/konzultacio

COVID-19

COVID-19


Szakmai információk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban egy helyen:

www.diabet.hu/covid19

MDT 2020

Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa

ÚJ időpont! 2020. december 3-6., Budapest Kongresszusi Központ

További részletek hamarosan!
www.diabet.hu/mdt2020

Fizesse be tagdíját!

Ellenőrizze tagdíj egyenlegét!

A tagdíjbefizetés honlapunkon keresztül, elektronikus módon történik.

Rendezheti egyenlegét online bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással.

MDT APP

Diabetológus APP

A Magyar Diabetes Társaság hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Töltse le MOST, hogy elsőként értesüljön friss híreinkről!

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

A(z) MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Beszámoló a XIV. Országos Gyermekdiabétesz Napról
  2019.01.19.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Gyermekdiabetes

  2019. január 12-én több mint 500 regisztrált vendég részvételével lezajlott a XIV. Országos Gyermekdiabétesz Nap. Ezúttal a jeles eseményt a Semmelweis Egyetem I. számú (Bókay) Gyermekklinikája és a Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központban közösen rendezte meg. Ezzel a mindig nagy érdeklődésre számot tartó rendezvénnyel annak állítunk emléket, hogy 1922. január 11-én Torontoban egy 14 éves fiú ezen a napon kapta meg a világon először az életben maradást jelentő inzulin injekciót.

  Az ünnepi megemlékezésre a diabéteszes gyermekek, családok és a szakemberek igen gazdag programmal készültek. Az ünnepélyes megnyitón először a pécsi Bagi Flóra barokk furulya szólóját, Telemann I. fantáziáját hallgattuk meg, majd ezt követték a köszöntő beszédek. Elsőként Dr Szabó Attila professzor, az. I. számú Gyermekklinika igazgatója, klinikai rektorhelyettes köszöntötte az egybegyűlteket, majd Dr Körner Anna, az MDT-MGyT közös gyermekdiabétesz szekciójának elnöke, Dr Tóth-Heyn Péter igazgatóhelyettes, Dr Luczay Andrea osztályvezető és Kocsisné Gál Csilla, a Szurikáta Alapítvány kuratóriumi elnöke szólt a résztvevőkhöz. Külön örömünkre szolgált, hogy ezúttal Dr Szabó László szombathelyi főorvos, a Gyermekdiabétesz Nap ötletgazdája is velünk tudott ünnepelni, és üdvözölte a résztvevőket.

  Ezt követően több helyszínen, párhuzamosan zajlottak a programok; míg az előadóteremben a diabéteszről szóló orvosi előadásokat lehetett megtekinteni, az aulában elkezdődött a diabéteszes gyerekek és fiatalok gazdag műsora (sportbemutató, tánc, riportok) Dr Nagy-Szakáll Zsuzsanna gyermekorvos, Magyar Márton riporter és Boros Ádám középiskolai diák moderálásával.

  Az ebédet követően a Dr Luczay Andrea és Dr Erhardt Éva (Az MDT-MGyT közös Gyermekdiabétesz Szekció titkára) által moderált Civil Fórum keretei között bemutatkozott a 11 szervezetet tömörítő 1-es típusú Diabétesz Szövetség. A szövetség jelenlevő tagjai egyenként mutatkoztak be; a fórum fő témái a diabétesz edukáció és a táboroztatás voltak. Ezt követte a Dr Körner Anna által moderált szülő-szakember kerekasztal, ahol a hallgatóság által felvetett kérdéseket a jelen levő gyermekdiabetológusok válaszolták meg.

  A szülőknek lehetőségük volt egyéni pszichológiai konzultációra is Máté Orsolya (I. sz. Gyermekklinika) és Szakmáry András (Szurikáta alapítvány) pszichológusokkal. A felhőtlen mulatozás, arcfestés, lufihajtogatás, ügyességi játékok, társasozás, kézműveskedés, zöldségfaragás, ajándékozás, Diab totó, gyerek foglalkozás a NEO Segítőkutya Egyesület tagjaival, táncház, stb. mellett a résztvevők neuropathia (Dr Blatniczky László) és fogászati (Dr Végh Dániel) szűrésen is részt vehettek, valamint az Ilcsi Szépítő füvek standjánál bőrápolási tanácsadásban részesültek. Az ételkóstolókról a Dia-Wellness palacsintázó és az Eisberg salátázó gondoskodott.

  Az MDT-MGyT közös Gyermekdiabétesz Szekció vezetősége nevében szeretnénk köszönetet mondani a diabeteses gyermekeknek és szüleiknek, az összes szereplőnek és nem utolsósorban a nagyvonalú szponzoroknak, akik lehetővé tették a XIV. Gyermekdiabétesz Nap sikeres lebonyolítását.

  Dr Körner Anna
  az MDT-MGyT közös gyermekdiabétesz szekciójának elnöke

   

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.