Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

online konzultáció

Online konzultáció háziorvosoknak

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az MDT és annak Családorvosi Munkacsoportja online diabetológiai konzultáció lehetőségével szeretné segíteni az alapellátásban dolgozó kollégák munkáját.
www.diabet.hu/konzultacio

COVID-19

COVID-19


Szakmai információk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban egy helyen:

www.diabet.hu/covid19

MDT 2020

Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa

ÚJ időpont! 2020. december 3-6., Budapest Kongresszusi Központ

További részletek hamarosan!
www.diabet.hu/mdt2020

Fizesse be tagdíját!

Ellenőrizze tagdíj egyenlegét!

A tagdíjbefizetés honlapunkon keresztül, elektronikus módon történik.

Rendezheti egyenlegét online bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással.

MDT APP

Diabetológus APP

A Magyar Diabetes Társaság hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Töltse le MOST, hogy elsőként értesüljön friss híreinkről!

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

A(z) MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Újévi köszöntő
  2020.01.02.MDT elnöke, Prof. dr. Kempler PéterHírkategória: Általános

  A Magyar Diabetes Társaság minden tagjának ezúton is szeretném megköszönni egész évi munkáját és segítségét és egyúttal 2020-ra egy boldog, nyugodt évet és sok sikert kívánok. A 2019-es év néhány fontosabb történését szeretném kiemelni.

  Prof. dr. Kempler Péter

  A 2019. évi MDT kongresszus a szervezők, dr. Petró Gizella és Dr. Balogh Zoltán, valamint a Stand-Art Ügynökség Kft. munkájának köszönhetően igen sikeres volt. Szerencsés módon sokan voltunk a közgyűlésen, valamint a kongresszus első napján, az MDT vizsgálatának új, a diabetes hazai prevalenciájára és incidenciájára, valamint szövődményeire vonatkozó adatainak bemutatása kapcsán. Érdemes kiemelni, hogy e vizsgálatnak köszönhetően a hazai adatok nem becsült, hanem valódi, pontos számadatok. Kiváló előadást tartott a kongresszuson két új tiszteletbeli tagunk, Andrew Boulton professzor, az EASD korábbi, az IDF leendő elnöke, valamint Maciej Malecki professzor, a krakkói Jagelló Egyetem dékánja. A kongresszus esti programjai kiemelkedően sikeresek voltak.

  2019-ben a Magyar Orvos Napokat a MOTESZ és az MDT közösen szervezte. A rendezvénynek az MTA adott otthont, azon a diabetológia vezető hazai reprezentánsai mellett a társszakmák képviselői is előadásokat tartottak. A kétnapos, rendkívül gazdag szakmai program kiemelkedő eseménye volt az a kerekasztal beszélgetés, amely az egészségügyi szereplők stratégiaváltásának fontosságát taglalta a cukorbetegek gondozásában. A kerekasztalt Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója vezette, résztvevője volt Dr. Nyitrai Zsolt a Miniszterelnöki Kabinetiroda kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízottja, Dr. Papp Renáta, az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága Egészségügyi Ellátásszervezési Osztályának vezetője, Prof. Dr. Kempler Péter, a Magyar Diabetes Társaság elnöke, Füzesi Brigitta, a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének elnöke, Prof. Dr. Boncz Imre egészség-gazdaságtan szakértő, a PTE-ETK Egészségbiztosítási Intézet mb. igazgatója, valamint Dr. Oberfrank Ferenc, a MOTESZ elnöke.

  A Magyar Imre EASD posztgraduális kurzus harmadik alkalommal került megrendezésre az Európai Diabetes Társaság (European Association for the Study of Diabetes) és a Magyar Diabetes Társaság szervezésében Budapesten. A megnyitó keretében dr. Nyitrai Zsolt, a Miniszterelnöki Kabinetiroda stratégiai-társadalmi kapcsolatokért felelős miniszteri biztosa, Prof. Bruce Wolffenbuttel, az EASD Postgraduate Subcommittee képviselője, valamint Prof. dr. Kempler Péter, a posztgraduális kurzus helyi szervezőbizottsága, valamint az MDT elnöke üdvözölte a résztvevőket. Az angol nyelvű továbbképzésen számos nemzetközileg elismert kutató és tapasztalt klinikus magas színvonalon nyújtott betekintést a klinikai diabetológia világába, összefoglaló jellegű és szemléletformáló előadások, valamint gyakorlatorientált workshopok formájában. A kongresszus résztvevői harminckét országból érkeztek, főleg Kelet-Európából, de többek között Távol-Keletről, pl. Indiából, sőt, Nepálból is. Az International Faculty tagjaként tíz országból érkeztek az előadók, ez egészült ki másfél tucatnyi kiváló magyar előadóval. Fontos aspektus, hogy a 80 külföldi vendég részvételének teljes költségét az EASD vállalta magára.

  Az MDT 2020. évi kongresszusára Budapesten a BAH csomópontnál lévő kongresszusi központban kerül sor. A közgyűlés során új vezetőséget is fogunk választani. Az MDT 50 éves jubileumáról egy könyv kiadásával fogunk emlékezni.

  Az MDT minden tagjának Boldog Új Évet kívánok!

   

  Prof. dr. Kempler Péter
  az MDT elnöke

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim tudományos pályázata

Pályázni lehet a klinikai diabetológia témaköréből írt, a Diabetologia Hungarica formai kritériumainak megfelelő kézirattal, vagy pedig előadáskivonattal.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.