Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

Vezetőségválasztás

Vezetőségválasztás - Jelölési időszak: március 16-ig

Jelölni, jelölést elfogadni, és a Közgyűlésen szavazni csak azok a tagtársaink jogosultak, akiknek nincsen tagdíjhátralékuk.

www.diabet.hu/valasztas2020

Fizesse be tagdíját!

Ellenőrizze tagdíj egyenlegét!

Az új vezetőségbe jelölni, jelölést elfogadni, és a Közgyűlésen szavazni csak rendezett tagdíjjal lehetséges.

Az MDT Kongresszusára a tagok részére megállapított kedvezményes részvételi díj rendezett tagdíj esetén vehető igénybe!

MDT 2020

Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa

2020. április 23-26., Budapest Kongresszusi Központ

Kedvezményes regisztráció határideje: 2020. február 28.
Részletek: www.diabet.hu/mdt2020

DDH 2020

XXIV. Dunántúli Diabetes Hétvége

2020. március 12-14., Club Tihany

Online jelentkezés február 14-ig!

További részletek:
www.diabet.hu/ddh2020

eDDCT

IX. Észak Dunántúli Diabetes Centrum Találkozó

2020. szeptember 4-5.
Dunakiliti, Diamant Hotel


Jelentkezzen online a rendezvényre:
www.diabet.hu/eddct2020

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

MDT APP

MDT app


Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy az MDT hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven már letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Újévi köszöntő
  2020.01.02. | MDT elnöke, Prof. dr. Kempler Péter | Hírkategória: Általános

  A Magyar Diabetes Társaság minden tagjának ezúton is szeretném megköszönni egész évi munkáját és segítségét és egyúttal 2020-ra egy boldog, nyugodt évet és sok sikert kívánok. A 2019-es év néhány fontosabb történését szeretném kiemelni.

  Prof. dr. Kempler Péter

  A 2019. évi MDT kongresszus a szervezők, dr. Petró Gizella és Dr. Balogh Zoltán, valamint a Stand-Art Ügynökség Kft. munkájának köszönhetően igen sikeres volt. Szerencsés módon sokan voltunk a közgyűlésen, valamint a kongresszus első napján, az MDT vizsgálatának új, a diabetes hazai prevalenciájára és incidenciájára, valamint szövődményeire vonatkozó adatainak bemutatása kapcsán. Érdemes kiemelni, hogy e vizsgálatnak köszönhetően a hazai adatok nem becsült, hanem valódi, pontos számadatok. Kiváló előadást tartott a kongresszuson két új tiszteletbeli tagunk, Andrew Boulton professzor, az EASD korábbi, az IDF leendő elnöke, valamint Maciej Malecki professzor, a krakkói Jagelló Egyetem dékánja. A kongresszus esti programjai kiemelkedően sikeresek voltak.

  2019-ben a Magyar Orvos Napokat a MOTESZ és az MDT közösen szervezte. A rendezvénynek az MTA adott otthont, azon a diabetológia vezető hazai reprezentánsai mellett a társszakmák képviselői is előadásokat tartottak. A kétnapos, rendkívül gazdag szakmai program kiemelkedő eseménye volt az a kerekasztal beszélgetés, amely az egészségügyi szereplők stratégiaváltásának fontosságát taglalta a cukorbetegek gondozásában. A kerekasztalt Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója vezette, résztvevője volt Dr. Nyitrai Zsolt a Miniszterelnöki Kabinetiroda kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízottja, Dr. Papp Renáta, az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága Egészségügyi Ellátásszervezési Osztályának vezetője, Prof. Dr. Kempler Péter, a Magyar Diabetes Társaság elnöke, Füzesi Brigitta, a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének elnöke, Prof. Dr. Boncz Imre egészség-gazdaságtan szakértő, a PTE-ETK Egészségbiztosítási Intézet mb. igazgatója, valamint Dr. Oberfrank Ferenc, a MOTESZ elnöke.

  A Magyar Imre EASD posztgraduális kurzus harmadik alkalommal került megrendezésre az Európai Diabetes Társaság (European Association for the Study of Diabetes) és a Magyar Diabetes Társaság szervezésében Budapesten. A megnyitó keretében dr. Nyitrai Zsolt, a Miniszterelnöki Kabinetiroda stratégiai-társadalmi kapcsolatokért felelős miniszteri biztosa, Prof. Bruce Wolffenbuttel, az EASD Postgraduate Subcommittee képviselője, valamint Prof. dr. Kempler Péter, a posztgraduális kurzus helyi szervezőbizottsága, valamint az MDT elnöke üdvözölte a résztvevőket. Az angol nyelvű továbbképzésen számos nemzetközileg elismert kutató és tapasztalt klinikus magas színvonalon nyújtott betekintést a klinikai diabetológia világába, összefoglaló jellegű és szemléletformáló előadások, valamint gyakorlatorientált workshopok formájában. A kongresszus résztvevői harminckét országból érkeztek, főleg Kelet-Európából, de többek között Távol-Keletről, pl. Indiából, sőt, Nepálból is. Az International Faculty tagjaként tíz országból érkeztek az előadók, ez egészült ki másfél tucatnyi kiváló magyar előadóval. Fontos aspektus, hogy a 80 külföldi vendég részvételének teljes költségét az EASD vállalta magára.

  Az MDT 2020. évi kongresszusára Budapesten a BAH csomópontnál lévő kongresszusi központban kerül sor. A közgyűlés során új vezetőséget is fogunk választani. Az MDT 50 éves jubileumáról egy könyv kiadásával fogunk emlékezni.

  Az MDT minden tagjának Boldog Új Évet kívánok!

   

  Prof. dr. Kempler Péter
  az MDT elnöke

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT Nemzetközi Továbbképzési Ösztöndíj pályázata az EASD 56. Kongresszusán való részvétel támogatására

A továbbképzési ösztöndíj a regisztrációs díj, szállodai elhelyezés és a csoportos utazás megpályázását teszi lehetővé.

A 77 Elektronika Kft. és az MDT Ifjúsági Pályázata külföldi kongresszusi részvétel támogatására – 2020.

Az Ifjúsági Pályázat célja a klinikai diabetológia területén tevékenykedő 40 év alatti orvosok szakmai továbbképzésének elősegítése. A pályázat meghirdetését a 77 Elektronika Kft. által a Magyar Diabetes Társaság számára orvos-szakmai továbbképzésre biztosított korlátozásmentesen felhasználható 6 millió forint összegű támogatási keret teszi lehetővé.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények