Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

Vezetőségválasztás

Vezetőségválasztás - Jelölési időszak: március 16-ig

Jelölni, jelölést elfogadni, és a Közgyűlésen szavazni csak azok a tagtársaink jogosultak, akiknek nincsen tagdíjhátralékuk.

www.diabet.hu/valasztas2020

Fizesse be tagdíját!

Ellenőrizze tagdíj egyenlegét!

Az új vezetőségbe jelölni, jelölést elfogadni, és a Közgyűlésen szavazni csak rendezett tagdíjjal lehetséges.

Az MDT Kongresszusára a tagok részére megállapított kedvezményes részvételi díj rendezett tagdíj esetén vehető igénybe!

MDT 2020

Magyar Diabetes Társaság XXVIII. Kongresszusa

2020. április 23-26., Budapest Kongresszusi Központ

Kedvezményes regisztráció határideje: 2020. február 28.
Részletek: www.diabet.hu/mdt2020

DDH 2020

XXIV. Dunántúli Diabetes Hétvége

2020. március 12-14., Club Tihany

Online jelentkezés február 14-ig!

További részletek:
www.diabet.hu/ddh2020

eDDCT

IX. Észak Dunántúli Diabetes Centrum Találkozó

2020. szeptember 4-5.
Dunakiliti, Diamant Hotel


Jelentkezzen online a rendezvényre:
www.diabet.hu/eddct2020

GDPR

Fontos felhívás felhasználóink számára!

Az EU Egységes Adatvédelmi Szabályozást vezetett be 2018.05.26-tól. Kérjük, a honlapra belépve nyilatkozzon adatai kezeléséről! Amennyiben nem hagyja jóvá adatainak kezelését, a későbbiekben nem kaphat hírlevelet.

MDT APP

MDT app


Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy az MDT hivatalos mobil applikációja "Diabetológus" néven már letölthető a vezető okostelefon platformokra!

Támogatók

Határozat az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója címek feltételeiről

Az MDT Arany-, Gyémánt-, és Platinafokozatú támogatója elfogadja és támogatja az MDT céljait és missziós nyilatkozatát.

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Beszámoló a XV. Országos Gyermekdiabétesz Napról
  2020.01.15. | MDT Gyermekdiabetes Szekció | Hírkategória: Gyermekdiabetes

  2020. január 11-én kb. Zalaegerszegen, a Kölcsey Ferenc gimnázium aulájában mintegy 100 regisztrált vendég részvételével lezajlott a XV. Országos Gyermekdiabétesz Nap. Ez a szám kicsit kevesebb volt, mint a tavalyi, de Budapestre eljutni az ország bármely tájáról sokkal egyszerűbb, mint az ország nyugati szegletébe, különösen januárban! Ezúttal a rangos eseményt a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Gyermekosztály Gyermek- diabetológiai gondozója és a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány rendezte meg.

  November 14-én (az inzulin egyik felfedezőjének, Sir Frederick Grant Bantingnak a születésnapján ünnepeljük a Diabétesz Világnapját, amelyet az egész világon számos rendezvény, megemlékezés fémjelez. A magyar gyermekdiabetológusok – Szabó Lászlő Szombathely-i főorvos kezdeményezésére - minden évben megünnepelik január 11-ét is, azt a napot, amelyen 1922-ben Torontoban egy 14 éves fiú a világon először kapta meg az életben maradását lehetővé tevő inzulint.

  Az ünnepi megemlékezésre a diabétesszel élő gyermekek, családok és a szakemberek a szokáshoz hűen igen színes programmal készültek. Az ünnepélyes megnyitón az egybegyűlteket Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere, Dr. Halász Gabriella, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főigazgatója, Dr. Körner Anna, a Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Magyar Diabetes Társaság közös Gyermekdiabetes Szekciójának elnöke és Dr. Gárdos László, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Csecsemő- és Gyermekosztály főorvosa, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának elnöke köszöntötte.

  Ezt követően több helyszínen, párhuzamosan zajlottak a programok. Az ünnepi megemlékezésre a diabétesszel élő gyermekek, családok és a szakemberek a szokáshoz hűen igen színes programmal készültek. A gyermekek műsorában ének, versmondás, fuvola és tenorkürt, hegedű duó, gitár duó hangzott el. A szülő szakember kerekasztal beszélgetésben a jelenlevő összes gyermekdiabetológus részt vett. A kérdések fókuszpontjában elsősorban a 2020. január 1-étől életbe lépő új, a gyermekdiabetológiai ellátást igen kedvezően érintő rendeletek álltak.

  A jóízű ebédet követően került sor a játékos vetélkedőre és a totóra. Lélegzet visszafojtva néztük és hallgattuk Mányoki Attila meglepetés vendég filmes beszámolóját az Északi-csatorna, az Új-Zéland Északi-szigete és Déli-szigete között fekvő Cook-szoros, a hawaii Molokaʻi-csatorna, a Spanyolország és Marokkó között található Gibraltári-szoros, a Nagy-Britanniát és Franciaországot elválasztó La Manche-csatorna, a Los Angeles-i Catalina-csatorna, a japán Honsú és Hokkaidó szigetek közötti Cugaru-csatorna átúszásáról. A gyerekek nagy örömére a ZTE öregfiúk közösen fociztak velük. Mindeközben folyamatosan zajlott az arcfestés és a kézműveskedés.

                  A napot a játékos vetélkedő eredményhirdetése (mindenki nyert!), majd a Gála Társastáncklub Egyesület látványos formációs táncbemutatója zárta.

  Bízvást elmondhatjuk, hogy idén is egy nagyon színvonalas, élvezetes Gyermekdiabétesz Nap részesei voltunk, amiért elsősorban a diabétesszel élő gyermekeknek és családtagjaiknak, a szervezőknek, a szakembereknek és a nagyvonalú szponzoroknak tartozunk köszönettel.

  Dr Körner Anna
  az MGyT-MDT közös gyermekdiabétesz szekciójának elnöke

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT Nemzetközi Továbbképzési Ösztöndíj pályázata az EASD 56. Kongresszusán való részvétel támogatására

A továbbképzési ösztöndíj a regisztrációs díj, szállodai elhelyezés és a csoportos utazás megpályázását teszi lehetővé.

A 77 Elektronika Kft. és az MDT Ifjúsági Pályázata külföldi kongresszusi részvétel támogatására – 2020.

Az Ifjúsági Pályázat célja a klinikai diabetológia területén tevékenykedő 40 év alatti orvosok szakmai továbbképzésének elősegítése. A pályázat meghirdetését a 77 Elektronika Kft. által a Magyar Diabetes Társaság számára orvos-szakmai továbbképzésre biztosított korlátozásmentesen felhasználható 6 millió forint összegű támogatási keret teszi lehetővé.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények