Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association


Telemedicina előadások szakmai közösség részére

Hogyan segíthet bennünket a digitális technológia?
(szakmai tájékoztató diabetológusoknak)

Nyakunkba szakadt a telemedicina a pandémiás időszakban. Valamennyi gyakorlatot ebben már szereztünk, de hogy miként lehetséges és érdemes kivitelezni, ebben szeretnénk egy rövid összefoglalóval segíteni.


Az 1-es típusú diabetes nem gyógyszeres terápiája

Mindannyian ismerjük, hogy a diabétesz hosszútávú ellátásának számos összetevője és célkitűzése van. Az anyagcsere kisiklások elkerülése, a szövődmények elkerülése, vagy késleltesése.


Az 1-es és 2-es típusú cukorbetegség országos népesség-alapú incidenciája és prevalenciája gyermekek és serdülők körében Magyarországon 2001 és 2016 között

Régóta ismerjük és tudjuk a hazai egyes típusú cukorbetgség incidencia adatait 0-14 éves korosztályig, azonban nem rendelkezünk információval a 14-18 éves serdülő korosztályról, akik a pácienseink jellemző hányadát képviselik. Nem ismerjük a hazai gyermek- és serüdlőkori I-es típusú cukorbetegség prevalenciáját


A telemedicina alkalmazásának lehetőségei 1-es típusú diabéteszben I.

Előadásunkban nem közvetelnül csak a telemdicina lehetőségeiről ejtünk szót, hanem az egészről, mint egy rendszerről mutatnunk be egy átfogó képet. Egyben felvázolásra kerül az is, milyen jövőbeli lehetőségek vannak, amiket be lehet építeni az 1-es típusú cukorbetegek gondozásába.


A telemedicina alkalmazásának lehetőségei 1-es típusú diabéteszben II.

Az infokommunikáció tekintetében is számos csatorna áll rendelkezésünkre. Telefon és videókommunikáció, internetes kapcsolat.


Vissza a telemedicina oldalára