Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
2023. 12. 07. - Hírlevél: 223. száma
Társasági hírek
Felhívás kérdőív kitöltésére: Az ESCP (European Society of Coloproctology) stratégiai szándéka, hogy emelje az egyes tagországok részéről az aktív résztvevő taglétszámot

Kedves Sebész Kolléga!

Két fontos kérdésben fordulok Önhöz.

1.

Az ESCP (European Society of Coloproctology) stratégiai szándéka, hogy emelje az egyes tagországok részéről az aktív résztvevő taglétszámot. Magyarországról jelen pillanatban 21 ESCP tagunk van.

Az ESCP Honlapon ( https://www.escp.eu.com ) található részletes információt szíves figyelmébe ajánlom, ebből csak néhány szakmai előnyt emelnék ki, mely a tagsággal jár:

  • Kedvezményes ESCP kongresszusi regisztráció;
  • Automatikus ingyenes tagság az ESSO-ban;
  • Ingyenes hozzáférés a Colorctal Disease folyóirathoz;
  • Számos szakmai anyaghoz (guideline, video, korábbi kongresszusi anyagok) való szabad hozzáférés;
  • Az ESCP vezetőségében, szakmai munkacsoportjaiban való aktív részvételi lehetőség;
  • A nemzetközi coloproctologiai szakvizsgához (EBSQ) számtalan szakmai háttéranyag, oktatóanyag elérhetősége.

Új kezdeményezésként az egyes nemzeti társaságokkal kétoldalú szerződéskötést igyekszik kötni az ESCP, melynek lényege az esetünkben: ha megfelelő létszámú új taggal tudnánk bővülni, akkor minden magyar tag akár 30%-os tagdíj kedvezményben is részesülhetne. Viszonyításként, a jelenlegi teljes éves tagdíj 150EUR, azonban egyes csoportok, fiatalok, idősek ennél kedvezményesebben regisztrálhatnak. (https://www.escp.eu.com/members/sub-about-membership)

Kérem, hogy szánjon 5 percet a következő kérdőív kitöltésére, mellyel igyekszünk felmérni a hazai igényeket, javaslatokat, az ESCP-vel való tárgyalási mozgásterünket.

A felmérés linkje a következő: https://forms.gle/qyGk5Hb7G5wuyJpK7


2. 

Az MST Vezetősége ezen kívül elhatározta, hogy felméri a tagság (MST) részvételi igényeit az egyes Szekciók vonatkozásában. Emlékeztetőül: jelenleg 5 szekció létezik: 1. Coloproctologiai, 2. Fiatal Sebészek, 3. Kísérletes, 4. Sebészeti Endoszkópos és Robotsebészeti, valamint 4. Sebészeti Onkológiai Szekció. A szekciókhoz való csatlakozás szabad, önkéntes, az MST Honlapon jelölhető be, felhasználó névvel, jelszóval történt bejelentkezést követően (http://www.mst.hu). A honlap adatai azonban rég nem lettek frissítve. Ezúton kérjük, hogy mind a fenti kérdőíven belül, mind a honlapon egyértelműen nyilatkozzanak az egyes szekciókban való részvételi igyényükről.

Együttműködésüket előre is köszönöm,

Üdvözlettel,

Dr. Bánky Balázs
ESCP national representative
MST vezetőségi tag

Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!