Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
Továbbképzések, rendezvények részletes információi
június
HKSCPSV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
doki.NET háttér-rendszert használó más társaságok legfrissebb hírei
• Örömmel tudatjuk a tagsággal és az eddigi konferenciáinkon résztvevőkkel, hogy a Magyar Pszichiátriai Társaság elnöksége döntésének értelmében a következő...>> Magyar Pszichiátriai Társaság hírei
[ 2024.06.19. ]
• A Magyar Atherosclerosis Társaság 2024. november 21-23. között tartja soron következő kongresszusát.>> Magyar Diabetes Társaság hírei
[ 2024.06.19. ]
• Tisztelettel meghívjuk Önt a IV. Életmódorvosi Konferenciára, amelyet idén október 10-12. között rendezünk Hévízen.Ez...>> Magyar Plasztikai Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaság hírei
[ 2024.06.19. ]
• A MAITT 2024. évi Kongresszusának előadásai tagjaink számára, felhasználó névvel, jelszóval történt bejelentkezést követően megtekinthetőek >> Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság hírei
[ 2024.06.18. ]
• We are pleased to invite you to attend one of our upcoming sessions to introduce the >> Magyar Nephrologiai Társaság hírei
[ 2024.06.18. ]
Linkek, dokumentumok oldalon belüli megjelenítése
Külön ablakban történő megjelenítés (gyorsabb!)

Ösztöndíjak, pályázati lehetőségek


 
Tipp: Az ösztöndíjakhoz, pályázatokhoz különböző linkek, dokumentumok tartoz(hat)nak, melyeket a "kapcsolódó dokumentumok/linkek" feliratra kattintva érhet el. A felirat mögött zárójelben megjelenő szám a kapcsolódó anyagok számát jelöli.KIEMELT REFERENCIÁINK:Magyar Diabetes Társaság
Magyar Gyermekorvosok Társasága
Magyar Hypertonia Társaság
Magyar Kardiológusok Társasága
Magyar Pszichiátriai Társaság


TOVÁBBI REFERENCIÁINK:

A Csont-Ízületi Betegségek Korai Felismeréséért Alapítvány
Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság
Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság
Magyar Balneológiai Egyesület
Magyar Belgyógyász Társaság
Magyar Élet- és Egészségbiztosítási Orvostani Társaság
Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság
Magyar Fejfájás Társaság
Magyar Gyermekaneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság
Magyar Hematológiai és Transzfuziológiai Társaság
Magyar Immunológiai Társaság
Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság
Magyar Menopausa Társaság
Magyar Nephrologiai Társaság
Magyar Neuroszonológiai Társaság
Magyar Osteológiai és Osteoarthrológiai Társaság
Magyar Plasztikai Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaság
Magyar Radiológusok Társasága
Magyar Reumatológusok Egyesülete
 
A Magyar Reumatológusok Egyesülete Publikációs és Szakmai Út pályázata

A Magyar Reumatológusok Egyesülete pályázati lehetőséget biztosít tanulmányutak és szakmai publikációk megjelenésének támogatására Magyarországon dolgozó MRE-tagok részére.

A beérkezett pályázatok értékelése folyamatosan történik.

Feltételek:
1. legalább egyéves MRE-tagság;
2. konferencia-részvétel esetén elsőszerzős elfogadott poszter- vagy előadás-összefoglaló.

Pályázható:
• tanulmányút (utazás, szállás),
• konferencia-részvétel (utazás, szállás, regisztráció) – nemzetközi publikációk (publikációs
költségek átvállalásával, elsőszerzős, elfogadott, impakt faktorral rendelkező, in extenso eredeti közlemények esetén),
• szakmai tanfolyamon történő részvétel támogatása.

Benyújtandó dokumentumok:
• a kért támogatás rövid indoklása,
• a pályázó tudományos önéletrajza,
• a munkahelyi vezető nyilatkozata arról, hogy munkahelyi forrásból nem tudja megoldani a munkatársa költségeinek finanszírozását.

A pályázati anyagokat PDF dokumentumként kérjük elküldeni a titkarsag.mre@gmail.com email címre.

PhD-hallgatók és szakorvosjelöltek a pályázatok elbírálásánál előnyt élveznek.

Értékelés, beszámolás:
A beadási határidőt követően 3 héten belül a pályázat értékeléséről értesítést küldünk.
Tanulmányútról, konferencia-részvételről, szakmai tanfolyamról rövid beszámolót kérhet a Tudományos Bizottság. 
EULAR EMEUNET támogatási program Ukrajna számára - pályázati felhívás

Az Európai Reumatológiai Társaságok Szövetsége (EULAR; https://eular.org/index.cfm) nagyon aggódik az ukrajnai helyzet miatt, és elítéli Oroszországnak az országgal szembeni elfogadhatatlan agresszióját. Mivel kórházakat támadnak, és az orvosi ellátáshoz való hozzáférés nehéz, az EULAR reagálni kíván erre a humanitárius válságra, és különösen azokat a reumatológiai és mozgásszervi betegségekben szenvedő ukrajnai embereket kívánja támogatni, akiknek sürgős kezelésre és segítségre van szükségük.

 

Az EULAR az EMEUNET-tel (https://emeunet.eular.org/index.cfm) közösen támogatási programot dolgozott ki fiatal ukrajnai reumatológusok számára, amely lehetővé teszi számukra, hogy folytassák szakmai tevékenységüket, fenntartsák és továbbfejlesszék készségeiket, valamint a betegek széles körét, kiemelten a hazájukból elvtávozott ukrajnai reumatológiai betegeket is ellássák. Európa-szerte élő ukrajnai reumatológusok vagy rezidensek jelentkezhetnek erre a programra, amely az EULAR különböző partnerkórházainak vagy intézeteinek valamelyikében való foglalkoztatásukat támogatja. Az EULAR legfeljebb 20 ilyen állást finanszíroz, ami stabil jövedelmet biztosít Ukrajnából menekült orvosok számára. A program ezáltal biztosítja az elmenekült reumatológiai betegek orvosi ellátását is. Az EULAR 500.000 eurót biztosít erre a célra.

 

Cím: Támogatási program menekült ukrajnai orvosok számára


 

Ki pályázhat: Kórházak vagy egészségügyi intézmények (munkáltatók) azokban az országokban, ahol sok ukrajnai menekült van. A kórházaknak rendszeres munkát kell biztosítaniuk egy fiatal ukrajnai reumatológus szakorvos vagy rezidens számára. Ideális esetben az ukrán reumatológusokat olyan területen kell alkalmazni, ahol támogatni tudják az ukrajnai menekültek között élő reumatológiai betegek ellátását.

 

Az alkalmazhatóság az illetékes nemzeti Egészségügyi Minisztérium, illetve az orvosi kamarák engedélyétől függ (pl. feltételes működési engedély). Ideális esetben az ukrajnai reumatológusok számára lehetővé kell tenni, hogy megkezdhessék és folytathassák orvosi szakképzésüket azzal a céllal, hogy a fogadó országban teljes mértékben elismert orvosok lehessenek.

 

A támogatás csak munkaszerződés alapján és legfeljebb egyéves időtartamra kerül kifizetésre. Ha a munkaviszony korábban megszűnik, a támogatás kifizetése is leáll. A kórházaknak/intézményeknek igazolniuk kell a foglalkoztatást és idővel jelentést kell tenniük.

 

Szükséges dokumentumok: Az ukrajnai reumatológus önéletrajza, aláírt munkaszerződés.

 

Célcsoport: Ukrajnai reumatológusok, kiemelten a képzésben lévő rezidensek

 

Összeg: legfeljebb 20 000 - 30 000 EUR/év foglalkoztatásonként

 

Partnerkórházak: Az EULAR határozza meg

 

Kérjük, hogy jelentkezését az eular@eular.org címre küldje el.

A pályázati felhívás .pdf-ben letölthető ide katttintva

 
MRE Kutatási pályázat – 2024

A Magyar Reumatológusok Egyesülete pályázatot hirdetett reumatológiai témájú klinikai és alapkutatások támogatására, Magyarországon dolgozó, legalább egy éves MRE tagsággal rendelkező tagok részére.


A pályázatok benyújtási határideje: 2024. január 31. volt


A Kutatási pályázat meghirdetésekor, a pályázati kiírás egy része helytelenül jelent meg.


A korábbi értékelési folyamat egyik szempontja, az alábbi módon kerül javításra:


A pályázat eredeti szövege:


„A pályázatokat az MRE elnöksége értékeli, rangsorolja. Az adott évben pályázatot benyújtó személy munkatársa nem vehet részt a bírálati folyamatban.”


Javított, módosított forma:


„A pályázatokat az MRE Vezetőségéből kiválasztott bírálók értékelik, rangsorolják. A választott bíráló az adott évben nem vehet részt saját Intézetében dolgozó munkatársa pályázatának elbírálásában.”


Prof. Dr. Bálint Péter Vince
A Magyar Reumatológusok Egyesületének elnöke


***


A Magyar Reumatológusok Egyesülete pályázatot hirdet reumatológiai témájú klinikai és alapkutatások támogatására, Magyarországon dolgozó, legalább egy éves MRE tagsággal rendelkező tagok részére.


A rendelkezésre álló keret 2024-ben, összesen 30 millió forint.


Pályázni olyan kísérletes és klinikai munkatervvel lehet, ami korábban más pályázati támogatást nem nyert el, és ami vagy már ETT-engedélyezett, vagy a pályázati idő alatt elnyeri az ETT-engedélyt és megfelel a Helsinki-deklarációnak.


Benyújtási határidő: 2024. január 31.


A pályázati anyagokat kérjük, hogy ismeretlen, jelszóval megadott e-mail-ről küldjék el az MRE címére (titkarsag.mre@gmail.com), Takács Eszter irodavezetőnek címezve. Az MRE irodavezetője visszajelez, hogy a pályázat rendben beérkezett, értékelése megkezdődött.


Minden pályázó 2024. február 29-ig írásban tájékoztatást kap a munkatervének értékeléséről, a nyertes pályázatok támogatása 2024. március 1-jén indul.


A pályázható összeg pályázatonként legfeljebb 10 millió forint, a futamidő 24 hónap (kutatási periódus) +12 hónap (közleményelfogadás, pénzügyi és szakmai elszámolási időszak). Az elnyert támogatási összeg a szükséges dologi költségekre és munkabérre egyaránt fordítható, folyamatosan az MRE-n keresztül, névre kiállított számlákkal, szerződésekkel igazoltan.


A támogatást elnyert pályázó eredményeit az MRE esedékes éves kongresszusán mutatja be, és minimum 3.0 impakt faktoros, nemzetközi tudományos folyóiratban közli, (ahol a pályázó első, utolsó vagy levelező szerző). Az MRE támogatását kötelező feltüntetni a közleményben. A kutatás elnyerésekor felelősségi nyilatkozatot kell tenni a szellemi tulajdonjogokról, a szerzői jogokról és az esetleges anyagi haszon megoszlásáról. Az MRE-t a szellemi tulajdonjogok, a szerzői jogok és az esetleges anyagi haszon 15%-a illeti meg.


Benyújtandó dokumentumok magyar nyelven


– kutatási terv (terjedelme max. 5 oldal 11-es betűmérettel. Felépítése: irodalmi háttér, célkitűzések, módszerek, várható eredmények, jelentőség, költségvetési terv, tervezett publikáció várható helye és ideje)


Értékelés:


A pályázatokat az MRE elnöksége értékeli, rangsorolja. Az adott évben pályázatot benyújtó személy munkatársa nem vehet részt a bírálati folyamatban.


Az értékelés szempontjai:


1. Tudományos érték 0–25 pont
Értékelni kell a megvalósíthatóságot, az újszerűséget, a tervezést, relevanciát és a rövid és hosszú távú értékességet az adott területen.


2. Társadalmi érték 0–5 pont


3. Gazdasági érték 0–5 pont


4. Kutatóhelyek együttműködése 0–5 pont


5. Fiatal, 40 év alatti kutató pályázata 0–5 pont


Az MRE szerződést köt a nyertes pályázókkal, az a pályázatnyertes, aki a pályázati feltételeket saját hibájából nem teljesíti, köteles az elnyert pályázati összeget 60 napon belül az MRE számlájára visszafizetni, emellett a soron következő MRE-pályázaton nem vehet részt.


A fenti pályázati kiírás .pdf-ben letölthető ide kattintva

Magyar Reumatológusok Egyesülete által publikált további ösztöndíjak és pályázati lehetőségek >>>
Magyar Sebész Társaság
Magyar Stroke Társaság
Magyar Szülészeti-Nőgyógyászati Ultrahang Társaság
Magyar Transzplantációs Társaság
Magyar Tüdőgyógyász Társaság
2024. június 19.
Gyárfás napja
Időjárás
0.1http://www.wundergr.
Min / Max: 2 °C / 14 °C
Szélsebesség: 31 km/h

Gyorskeresés a dokumentumok között
 
[ Keresési feltételek ]


[ Vissza az előző oldalra ]

A Web-rendszerben található információk szolgáltatása és gyűjtése a magyar média és adatvédelmi törvények előírásait figyelembe véve történik.
A Web-rendszer teljes tartalmára minden jogot fenntartunk!
Copyright © 2024 doki.NET
Internet rendszerének szerkesztősége.


[ www.doki.NET ]