Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Esettanulmányok

Az IntelliMed megoldásai, együttműködésben partnereinkkel
 • Magyar Protézis Regiszter
  Állapot: átadva, folyamatosan üzemel (2007.05. - )

  MPR logoA Magyar Ortopéd Társaság vezetősége döntése alapján kialakításra került az On-line elérhető Magyar Protézis Regiszter. A regiszter célja az eddig is működő papír alapú Magyar Protézis Regiszter (beültetett csípő és térdprozézisek nyilvántartása, nyomonkövetése) adatgyűjtési megoldásának átdolgozása egy felhasználóbarát, valós idejű adatfeldolgozást biztosító Internet alapú rendszerrel. Osztályonként kijelölt személyek felelnek az adatok rögzítéséért és a kapcsolattartásért az országos felelősökkel. Kizárólag a kijelölt személyek jogosultak az adatok kitöltésére és megtekintésére. A Magyar Ortopéd Társaság és az Ortopéd Szakmai kollégium, az IntelliMed-et kérte fel a project teljes körű megvalósítására.

  További információk

 • ANESZTINFO OJE
  Állapot: átadva, folyamatosan üzemel, évenkénti felülvizsgálattal, frissítéssel (2005.10. - )

  OJE logo A Web alapú adatgyűjtő rendszer felépítésével a MAITT és a Kollégium az IntelliMed-et bízta meg, mely Országos Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Jelentő Rendszer néven vált hamarosan ismertté a szakemberek körében. Előnyeit nemcsak az adatot szolgáltató aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályok élvezhetik, hanem országos intézet is egyszerűbben végezheti el az évenként rá kötelezően kirótt szakmai adatgyűjtés feladatát. Az Országos Jelentő Rendszer (OJE) immár ötödik éves „üzemszerű” működésén van túl. A kezdeti nehézségeket a rendszer távmenedzselési lehetőségeit kihasználva oldottuk meg, későbbiekben pedig az adatszolgáltatást végző kollégák javaslatait, észrevételeit összegyűjtve azokat beépítettük a munkafolyamatba. Ez javította a felhasználás feltételeit, az adatszolgáltatás minősége is emelkedett.

  További információk

 • SmartCard és Távoktatási rendszer az MHT számára
  Állapot: átadva, folyamatosan üzemel (2007.10.)

  MHT SmartCardMár a második szemeszter indul a Hypertoniaval foglalkozó szakemberek számára. A mintegy 1.500 szakember számára elérhető kreditpontszerző távoktatási rendszer sikerének egyik meggyőző bizonyítéka, hogy az Európai Hypertonia Társaság figyelmét is felkeltette, és a számukra történő bevezetés előkészületei is folynak már.

  További információk

 • SmartCard és Távoktatási Rendszer az MKT számára
  Állapot: átadva, folyamatosan üzemel (2007.10.)

  MKT SmartCardA mintegy 2.600 kardiológus szakember számára egy chip-kártyás authentikációval is működő kreditpontszerző távoktatási rendszer került átadásra. A tananyagok között szakmai előadások alapján készült webcastok is szerepelnek. A Kardiológus Társaság e rendszert használva oldotta meg évi nagy kongresszusán a résztvevők tesztírási kötelezettségét is, mely alapfeltétele annak, hogy a kongresszuson történő részvételért az orvosok a maximálisan megszerezhető kreditpontokat megkapják, számukra jóváírják.

  További információk

 • Kardiológus Szakmai Publikációs Adatbázis
  Állapot: átadva, folyamatosan üzemel (2007.10.)

  Publikációs Adatbázis modulA Magyar Kardiológusok Társasága Web-rendszerében új felületet alakítottunk ki abból a célból, hogy összegyűjtsük az MKT tagjainak, kollégáinak tudományos munkáit. Az adatbázis folyamatosan bővül, pontosodik a tagok jóváhagyásával és cikkeinek rögzítése által. Az adatbázisban kereshet minden érdeklődő.

  További információk

 • SmartCard és Távoktatási Rendszer a MOOT számára
  Állapot: átadva, folyamatosan üzemel (2006.05. - )

  MOOT SmartCardA magyarországi orvos-társaságok közül elsőként, még 2006.-ban vezette be a MOOT a tagsági SmartCard rendszert, valamint a csak chip-kártyával igénybe vehető Távoktatási Rendszerét. Az eltelt évek alatt az osteoporosissal foglalkozó szakemberek mintegy 10.000(!) on-line vizsgaűrlapot töltöttek ki. Az elmúlt évek alatt összesen 7 távoktatási szemeszter indult, melyek között megtalálhatóak, kisebb egy-egy orvosi szimpóziumon alapuló távoktatási egységek, "szemeszterek" és a valóban szemeszter hosszúságú, 12 hetes Távoktatási kurzusok is.

  További információk

 • Cukorbeteg Szakellátóhely Elektronikus Nyilvántartó Rendszer
  Állapot: átadva, folyamatosan frissítve (2006.05. - )

  Cukorbeteg Szakellátóhelyek Országos Elektronikus Nyilvántartása logója Magyarország összes cukorbeteg-ellátóhelyének (kb. 190) személyi és tárgyi feltételrendszerét nyilvántartó, valamint a szaellátóhelyek akkreditációs folyamatát teljes körűen támogató informatikai megoldás elkészítésére kaptta meg az IntelliMed a felkérést a Magyar Diabates Társaság részéről. A rendszer publikus része, kereső felszíne bárki számára elérhető. Legfontosabb tulajdonságok: - Lokálisan frissített, központilag adminisztrálható nyilvántartás - Tagnyilvántartási adatbázisra épített rendszer - Egyszerű, jól áttekinthető, pl. földrajzi alapú keresési lehetőség

  További információk

 • Semmelweis Egyetem, I. sz. Belgyógyászati Klinika tantermi előadásainak rögzítése, közvetítése 3 éven keresztül (teljes belgyógyászati oktatási anyag leadási ciklusában)
  Állapot: kész, további feldolgozás, elektronikus vizsga megteremtése folyamatban (2004. - )

  Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinika weboldalaAz IntelliMed szervezése és megoldása segítségével Magyarországon elsőként az SE ÁOK I. sz. Belgyógyászati Klinika tette lehetővé, hogy előadásait az Interneten keresztül is lehessen látogatni. Az egyetemi oktatás keretein belül zajló (hallgatóknak szóló) előadásokat digitális videóval rögzítjük hétről hétre és a vetített diákkal szinkronizálva elérhetővé tesszük őket a [ www.bel1.sote.hu ] rendszerben, természetesen csak a regisztrált orvoskollégák, orvostanhallgatók számára. A regisztrált felhasználók otthonukban, kényelmesen, a számítógépük előtt ülve tekinthetik meg kiemelt szakmai eseményeken elhangzó előadásokat képpel, hanggal, szinkronizált diavetítéssel (webcast). A technológia lehetővé teszi, hogy a kisebb sávszélességű, pl. modemes internetkapcsolattal rendelkező felhasználók is élvezhessék az előadásokat. Már közel 300(!) előadás tekinthető így meg. Kiváló lehetőség a tudás elmélyítésére vagy éppen felfrissítésére.

  További információk

 • Éljen 140/90 alatt program kommunikációja a [ www.hypertension.hu ] rendszerében
  Állapot: folyamatos

  Éljen 140/90 alatt egészségügyi program logójaHazánkban a magasvérnyomás-betegség népbetegséggé vált, a felnőtt lakosság mintegy 50%-át érinti. A Magyar Hypertonia Társaság már eddig is sokféle módon tevékenykedett annak érdekében, hogy a hipertónia betegség minél korábban felismerésre kerüljön és az elfogadott kezelési irányelvek alapján a hipertóniás beteg megfelelő nem-gyógyszeres és gyógyszeres kezelésben részesüljön. Az MHT ennek érdekében kezdeményezte és szükségesnek látta egy olyan program (Éljen 140/90 alatt!) elindítását, ahol a célvérnyomás eléréséhez szükséges tennivalók a kezelőorvos számára pontos meghatározásra kerülnek betegenként, ahol a beteg tevőleges résztvevője a célvérnyomás elérésének és amely programban a rendelőintézeti vérnyomásmérésen túl az otthoni vérnyomásmérés segítségével is biztosítani tudjuk a sikeres kezelést.

  További információk

 • univadis – Távoktatási rendszer outsource, tartalomszolgáltatás, kapcsolódó tevékenységek.
  Állapot: folyamatos

  univadis logoAz egészségügyi szakemberek számára az MSD által biztosított univadis.hu orvosi Portálrendszer kreditpontszerző, minősített távoktatási rendszerét az IntelliMed szolgáltatja outsource konstrukció keretein belül. Az IntelliMed az univadis számára ezen túl, tartalom-szolgáltatási tevékenységet, valamint egyéb, elektronikus kommunikációs megbízásokat is teljesít.

  További információk

 • e-Hypertonia Regiszter
  Állapot: átadva, folyamatosan üzemel (2007.10.)

  E-Hypertonia Regiszter logoAz IntelliMed feladata az MHT koordinálásában már évek óta működő - papír alapú - Hypertonia Regiszter teljeskörű elektronizálása volt. Az adatok gyűjtése, feldolgozása, vizualizálása valamint a résztvevőkhöz történő eljuttatása volt a kitűzött cél. A korábbi évek feldolgozott, már adatbázisban lévő adatainak átmigrálása is elvárás volt a megoldással kapcsolatban.

  További információk

 • Observer
  Állapot: Folyamatos szolgáltatás

  Observer logoAz Observer és a doki.NET egyedülálló, csak a doki.NET rendszerben elérhető elektronikus szolgáltatást fejlesztett ki. A sajtófigyelés modul segítségével az On-line és nyomtatott sajtóban, a rádió- és televízió műsorokban elhangzott, az adott szakmai területen megjelent anyagok, cikkek kerülnek publikálásra.

  További információk

 • Streaming, webcast
  Állapot: folyamatosan, állandó és időszaki Internetes közvetítések

  Streaming felvételek ikonjaA technológia alkalmazásának elindítását követően, az elmúlt 4 esztendőben, az IntelliMed - Partnerei megbízásából - közel 800(!) orvosi témájú előadást rögzített különböző kongresszusokon, szimpóziumokon, továbbképzéseken a legváltozatosabb témákban. Az előadások kép és hanganyagát (valamint a vetített diákat) professzionális, digitális technikával rögzítjük, ezt követően finomítjuk, eldolgozzuk, "összegyúrjuk" őket. További felhasználásuk Interneten (webcast: kép, hang szinkronizált diavetítés) vagy egyéb módon, pl. DVD, CD kiadványok formájában történik.

  További információk

 • ECHO
  Állapot: folyamatos

  ECHO logoAz ECHO programot az Országos Osteoporosis Központ (OOK) és a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság (MOOT) megbízásából fejlesztettük ki. A Program az OOK és a MOOT által koordinált internetes alapú beteggondozási és beteg-követési kutatási program. Az ECHO program célja az, hogy a csonttörést elszenvedett betegeket a csontritkulás irányába is kivizsgálják és szükség esetén megfelelő kezelésben részesítsék. Ahol bebizonyítható, hogy a csonttörés a csontritkulás miatt következett be, ott megfelelő terápiával jelentős mértékben csökkenthető a további csonttörések valószínűsége. Az ECHO törekvése az, hogy a csontritkulásos betegek kapjanak felvilágosítást, egyénre szabott hatékony gyógyszeres kezelést, életviteli tanácsadást, gyógytornát.

  További információk

 • Kongresszusi Regisztrációs és Absztraktbejelentő Rendszer - MDT
  Állapot: átadva, időszakosan, a Társaság éves kongresszusa előtt üzemel

  Kongresszusi Regisztrációs Rendszer ikonjaA Magyar Diabetes Társaság éves kongresszusaira a jelentkezés és előadásbejelentés évek óta kizárólag az általunk kifejlesztett Kongresszusi Regisztrációs Rendszeren keresztül, on-line történik.
  A Rendszer Társaság kérésére az Internetes tag- és tagdíjnyilvántartással összeköttetésben működik: a regisztráció és absztrakbejelentés kizárólag frissített személyes adatokkal és rendezett tagdíjjal végezhető el, így a modulok használata egyúttal a regisztrált tagok és felhasználók adatainak naprakészen tartását és a tagdíjbefizetések állapotának ellenőrzését is szolgálja.
  A modul használatával a kongresszusra történő jelentkezés, szállásfoglalás és étkezés igénylése hajtható végre. Ennek során a szervezők által megadott szállodakontingensből dolgozik a rendszer, a szálláshelyek lefoglalása így a férőhelyek számának megfelelően történik.
  Lehetőséget biztosít a Rendszer kongresszusi résztvételt támogató cégek bevonására is a regisztrációs folyamatba, csoportos szponzori regisztráció, illetve egyéni regisztrációk támogatása formájában.
  A Kongresszusi Regisztrációs és Absztraktbejelentő Rendszert folyamatosan fejlesztjük, a használatával kapcsolatos tapasztalatokat, módosítási igényeket a következő évben ismét bekapcsolásra kerülő rendszerbe beépítjük.

  További információk

 • DE OEC Intranet
  Állapot: lezárva, folyamatos fejlesztés mellett üzemelt (2008.10. - 2015.03.15.)

  DE OEC IntraNET oldala2008.10.01-én elindult a Debreceni Egyetem Orvos és Egészségtudományi Centrum (DE OEC) új intraNET rendszere. A DE OEC és az IntelliMed Kft. hosszú távú együttműködési megállapodása keretében egy egységes, Web-alapú integrált intraNET-rendszer került kialakításra. Az új rendszer a DE OEC belső hálózatából (IP cím tartományából) volt elérhető. Az intraNET a DEOEC „belső” on-line kommunikációs feladataihoz ad konzisztens, a DE OEC internetes rendszerével is szerves kapcsolatban álló hátteret. Az intraNET rendszer főbb funkcionalitásai: a DE OEC belső, szervezési feladatainak, belső tájékoztatásának segítése: hírek, események, e-hírlevél rendszer;központi dokumentumtár;távszavazás a Centrum Tanács tagjai számára;egységes, elektronikus nyilvántartás a DE OEC Intézeteiről, Klinikáiról, „Szervezeti Egységeiről”;orvos és szakrendelés kereső; (még csak részfunkciók, kialakítás alatt) Az intraNET rendszer kialakításán túl a korábban elindított Internetes rendszer fejlesztése is tovább folytatódik. A Centrum vezetésének felkérése alapján minden gyógyító egység („Klinika”) önálló, a deoec.hu rendszerére támaszkodó webes megjelenést kap. A klinikák közül elsőként a Szemészeti Klinika kap önálló - de a központi deoec.hu Portállal szerves kapcsolatban álló - Web-rendszert.

 • DE OEC
  Állapot: lezárva, folyamatos fejlesztés mellett üzemel (2007.10. - 2015.03.15.)

  DE OEC weboldalaA Debreceni Egyetem, Orvos- és Egészségtudo­mányi Centruma Európa egyik legszebb campusán, a technika robbanásszerű fejlő­désével lépést tartva, számos infra­strukturális beruházással, megújuló műszerparkkal, a legkorszerűbb technikák alkal­mazásával szolgálja a betegel­látást, szakorvos, szakgyógy­szerész és egészségügyi szak-emberképzést. Az európai színvonalú hatalmas intézmény, ahol évente közel 5.000 hallgató tanul, több mint 1.000 orvos gyógyít, az IntelliMed-et bízta meg legfelsőbb szintű összefoglaló Web-rendszere kialakításával.

 • MOOT-NOKK
  Állapot: Lezárva

  MOOT-NOKK logójaA MOOT NOKK (Nemzeti Osteoporosis Kockázati Kérdőív) egy SQL adatbázis-technológiára támaszkodó, Internet rendszerű kérdőíven alapul. A kérdőív orvos-szakmai koordinátora a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság, azaz a kérdőív kérdéseit, a lekérdezendő adatokat a MOOT vezetősége határozta meg.
  A felvett adatok egységes struktúrájú adatbázisba kerülnek, melyből On-line lekérdezések végezhetőek.
  Folyamatosan - realtime - ad a rendszer a területi, anamnesztikus, kockázati, stb., adatokról áttekintést a vezetőség számára. A lekérdezések eredménye számszerűen és grafikonos formában is megtekinthető.
  A rendszerből mindaz az információ kinyerhető korszerű módon - On-line és prospektív - mely adatokat a kérdőív kikérdez, de természetesen tüzetesebb retrospektív vizsgálatokra is lesz lehetőség az adatbázis lezártát követően.Terveink között szerepel a keresztmetszeti vizsgálat megismétlése néhány éven belül.

  További információk

 • KonrollPont
  Állapot: fejlesztés alatt

  KontrollPont logoA Kontrollpont (Kardiometabolikus Prevenciós Centrum) olyan kórházban vagy rendelőintézetben kialakított központ, ahol a szűrővizsgálatok alapján az arra rászoruló betegek komplex belgyógyászati kezelése történik. E tevékenység kiegészül dietetikus által végzett tanácsadással és követéssel, gyógytornász által végzett állapotfelméréssel és kezeléssel, valamint a fenti terápiákat támogató pszichológus munkájával. A betegek kezelési folyamatát diplomás ápoló követi, gondoskodik a betegek előjegyzéséről, és biztosítja az egyes szakemberek közötti zökkenőmentes betegáramlást.
  E centrumhálózat számára alakítottunk ki egy e-kommunikációs és elektronikus nyilvántartó rendszert.
  3 fő alkotórésze:
  1. információs website: Az információs weboldal páciensekhez és szakemberekhez egyaránt szól, mely rendszerben sajtóanyagok, páciens tájékoztató anyagok, egyéb információk találhatóak strukturáltan elhelyezve.
  2. kontrollPONT-ok elektronikus nyilvántartó rendszere, mely a Kontrollpontok személyi és tárgyi feltételrendszerét és akkreditációs státuszát tartja nyilván.
  3. kontrollPONT adatgyűjtő rendszer, mely a vizsgált páciensek egészségügyi adatainak rögzítését teszi lehetővé. E rendszer egyik legfontosabb értéke a páciensek nyomon követhetősége a különböző ellátási szinteken (pl.: háziorvosok, szakorvosok, dietetikusok, gyógytornászok, stb.) valamint a rögzített adatok akár real-time történő feldolgozása, vizualizálása.

  További információk

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények
Kérem várjon...
Kongresszusok listája
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy a magyar pszichiátria meghatározó egyénisége és Társaságunk alapító tagja, Dr. Ozsváth Károly professzor 2024....>> Magyar Pszichiátriai Társaság hírei

  [ 2024.07.18. ]

 • Applications for the upcoming European Board of Paediatrics - European Academy of Paediatrics Exam (EBP-EAP Exam) taking place on 19 November...>> Magyar Gyermekorvosok Társasága hírei

  [ 2024.07.18. ]

 • Kedves Kollégák, kedves Hallgatók, kedves immunológia iránt érdeklődők!Szeretettel meghívjuk Önöket a Magyar Immunológiai Társaság Vándorgyűlésére,...>> Magyar Immunológiai Társaság hírei

  [ 2024.07.17. ]

 • Az International Society of Hypertension következő kongresszusa 2024. szeptember 19-22 között lesz Cartagena-ban, Kolumbiában. Regisztráció:  >> Magyar Nephrologiai Társaság hírei

  [ 2024.07.17. ]

 • Pumpakezelésre jogosult centrumAlapfeltételAkkreditált diabetológiai szakellátóhely, mely kötelezettséget...>> Magyar Diabetes Társaság hírei

  [ 2024.07.12. ]