Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Az MST hírei

Meghívó a Magyar Sebész Társaság közgyűlésére és a Balassa Emlékelőadásra (2024.05.07.)

Általános 2024.04.19.

Kedves Kollégák!

Tisztelettel meghívunk mindenkit a Magyar Sebész Társaság közgyűlésére és az azt követő Balassa emlékelőadásra.

A közgyűlésen napirendre kerül Alapszabályunk módosítása. Szeretnénk társaságunk működését a változó körülményekhez igazítani. Ezért az MST vezetősége tavaly nyáron létrehívott egy Jogi Bizottságot, amely előkészítette a változásokat. A Jogi Bizottság által javasoltakat a Vezetőség az elmúlt két ülésén megtárgyalta és a Közgyűlés számára a mellékelt formában javasolja elfogadni.

A Balassa emlékérem és az előadás megtartásának lehetősége a magyar sebészet legnagyobb kitüntetése. 2024-ben ezt a díjat Lestár Béla kapja, melyhez szeretettel gratulálunk!

Várunk minden MST tagot a közgyűlésre és a Balassa előadásra, kivételesen a Radisson Blu Béke Hotelbe!

Bursics Attila, elnök - Tóth Dezső, főtitkár

Közgyűlési meghívó

Balassa emlékelőadás meghívó

A Magyar Sebész Társaság módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt Alapszabálya - tervezet

FISESZ Kongresszus (Balatonalmádi, 2024.04.19-21.)

Általános 2024.03.07.

Kedves Barátaink!

Szeretettel várunk Benneteket a 2024-es év FISESZ-kongresszusán 2024. április 19-21. között Balatonalmádiban, a Hunguest Hotel Bál Resortban.

Az idei témáink, amelyekre az interaktív esetbemutatások absztraktjait várjuk, a következők:

  • akut hasi kórképek
  • érsebészet
  • colorectalis májmetasztázisok sebészete

VI. Hazai NPWT Tudományos Szakmai Nap - tervezett program

Általános 2024.02.21.

A Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinika és a Negatívnyomás-terápiával a Sebgyógyulásért Egyesület közös szervezésében

Időpont: 2024. június 4. 9:00-17:00
Helyszín: Semmelweis Egyetem - Elméleti Orvostudományi Központ (1094 Budapest Tűzoltó u. 37-43.)

 

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány és a Kútvölgyi Klinika Alapítvány pályázata 2024

Általános 2024.02.21.

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány és a Kútvölgyi Klinika Alapítvány közösen pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára.

A pályázat célja: a klinikai gyógyítás, vagy orvosi tudományos kutatás területén dolgozók kiemelkedő tudományos tevékenységének elismerése.

Előnyt élveznek azok a pályázók, akik az Alapítvány névadójának munkásságát folytatva kardiovaszkuláris és anyagcsere betegségek területéről nyújtanak be pályázatot.

A pályázat benyújtásának határideje: 2024. május 1. (elbírálásának határideje: 2024. május 20.) A Kuratórium által odaítélésre kerülő díj: I. helyezett nettó 250.000 Ft. II. díj nettó 150.000 Ft, III. helyezett nettó 100.000 Ft.

A pályázatot a palyazat@romicsalapitvany.hu e-mail címre elektronikus aláírással ellátva (ügyfélkapuval létrehozott AVDH aláírás is megfelelő), PDF formátumban kell benyújtani.

A pályázatot természetes személy, saját nevében, magyar nyelven nyújthatja be, a pályázati anyag ábrák nélkül maximum 10.000 leütés (karakter) terjedelmű lehet. A PDF fájl mérete nem haladhatja meg a 25 MB-ot. A pályázathoz a fentiekhez azonos módon, külön PDF formátumú fájlban mellékelni kell rövid szakmai életrajzot, a születési idő, lakcím és telefon elérhetőségek megjelölésével. A szakmai önéletrajz végén nyilatkozni kell, hogy a pályázó a közölt személyes adatoknak a Romics Alapítvány által történő kezeléséhez hozzájárul, tudomásul veszi, hogy a Kuratórium minden tagja megismerheti adatait és pályázatát. A pályázatot papíron kinyomtatott formában nem kell megküldeni.

Az Alapítvány adatairól, működéséről az alapítvány honlapján - www.romicsalapitvany.hu - található információ.

EAGLE 2 has launched!

Általános 2024.02.12.

EAGLE 2 has launched!

Following on from publication of your EAGLE study last year, we are pleased to announce the launch of EAGLE 2.

Register your hospital

EAGLE 2 will be a snapshot audit of patients undergoing right sided bowel anastomosis, but restricted to units who undertake the EAGLE online training. This training may have already been done (as part of the first EAGLE study), or surgeons in your team may complete it between now and May 2024. A key finding from the EAGLE study was that in centres where most surgeons undertook the training, the anastomotic leak rate fell by almost 50%. We need your help to grow engagement across as many hospitals as possible, so we can validate this finding. EAGLE 2 will be open to hospitals who participated in the original EAGLE study as well as new hospitals.

Units who undertake the EAGLE online training (either as part of ’EAGLE’ or between now and May 2024) prior to data collection can take part. The anticipated audit period will be May/June 2024. Results will be presented at ESCP 2024 in September, and published later this year.

View the training platform

If you have any questions, please contact us.

Felhívás javaslattételre a Balassa János Emlékérem 2025. évi díjazottjára

Általános 2024.02.09.

„Az MST legmagasabb kitüntetése a Balassa János Emlékérem.

Az érmet évente a Társaság egy tagja kaphatja meg, aki kiemelkedő sebészi pályafutása során sokat tett a magyar sebészetért, tudományos minősítéssel rendelkezik.

A díjazandó személyére javaslatot tenni jogosult az MST valamennyi tagja. A következő évi kitüntetett személyére a javaslatokat - indoklással együtt - kell írásban vagy e-mailben eljuttatni az MST főtitkárának.”

Felkérem a Magyar Sebész Társaság tagjait, hogy a 2025-ben Balassa János Emlékéremmel kitüntetendő tagunkra tegyenek javaslatot, és az indoklással együtt 2024. március 31-ig küldjék el Tóth Dezső főtitkár úr részére: dr.toth.dezso@med.unideb.hu
Debreceni Egyetem KK Sebészeti Klinika
4032 Debrecen, Móricz Zsigmond krt. 22.

Bursics Attila
elnök