Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Az MST hírei

MST Közgyűlés (2023.04.27.)

Általános 2023.03.23.

Tisztelt MST-tag Kollégák!

A vezetőség 2023. április 27. (csütörtök) 14 órára tűzte ki a Társaság közgyűlését, amelyre meghívjuk, részvételére feltétlenül számítunk.

Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia Székházának Díszterme (1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.)

Regisztrálás 13 óra 30 perctől

Javasolt napirend:

  1. Elnökség beszámolója. 
  1. Előző évről szóló számviteli beszámoló, javaslat az éves költségvetésre. 
  1. Felügyelőbizottság és fegyelmi bizottság beszámolója. 
  1. Vita a beszámolókról és a költségvetésről, szavazás elfogadásukról. 
  1. Tájékoztató az MST 66. kongresszusának (Siófok, 2023.október 5-7.) előkészületeiről. 
  1. Egyebek.

 A közgyűlés határozatképességéhez a tagok 50%-a +1 fő jelenléte szükséges.

Amennyiben a fenti időpontban a közgyűlés nem lenne határozatképes, akkor a szabályok szerint azonos napirenddel újra össze kell hívni. Ennek értelmében a - szükség esetén - megismételt közgyűlést 2023. április 27-én 14 óra 20 percre hívjuk össze a fenti helyszínre. Ez esetben a határozatképesség a megjelentek létszámától független.

A közgyűlés után, 16 órakor lesz a 2023. évi Balassa János emlékelőadás: Lázár György: Balassától a minimálisan invazív sebészetig

Aktív részvételére számítva, üdvözlettel

István Gábor, elnök - Szijártó Attila, főtitkár

Balassa János Emlékelőadás (2023.04.27.)

Általános 2023.03.23.

Tisztelettel meghívjuk a Balassa János Emlékelőadásra, amelyet 2023. április 27-é́n, csütörtökön, 16.00 órakor tartunk a Magyar Tudományos Akadémia Székházának Dísztermében (1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.)

Szeretettel várjuk az elõadásra és az azt követő fogadásra.

Kérjük, hogy a fogadáson történõ részvételi szándékát a gszakacs@convention.hu-ra 2023. április 10-ig szíveskedjenek írásban jelezni!

Felkért előadó: Dr. Lázár György

Az előadás címe: Balassától a minimálisan invazív sebészetig

Magyar Sebész Társaság 66. Kongresszusa (Siófok, 2023. október 5-8.)

Általános 2022.12.27.

Tisztelt Kollegák, Kedves Barátaink!

Engedjétek meg, hogy a Magyar Sebész Társaság következő, 2023. október 5-8. között megrendezendő Kongresszusára szóló meghívót egy kortárs sebész, Arnold van de Laar idézetével kezdjük:

„Amikor a sebész odaáll a műtőasztalhoz, és kezébe veszi a szikét, attól kezdve teljesen magára marad, és csakis az ő személyes felelőssége minden, amit attól a pillanattól kezdve tesz, és ami a beteggel történik. Biztosnak kell lennie a dolgában, és nem segít a lelkiismeretén, ha csak a statisztikai valószínűségekre hagyatkozik.”

Joggal merülhet fel két kérdés: Miért egy kortárs, miért nem valaki a sebészet klasszikusai közül? És miért egy olyan idézet, ami a sebész személyes odaadásáról és személyes felelősségéről szól, ahelyett, hogy a modern technikákat, sikereket állítaná előtérbe?

Azért kortárs, mert olyan időket élünk, amikor értékek, szilárdnak hitt erkölcsi normák, mi több, világrendek biztosnak hitt alapjai rogyadoznak. Ilyen időkben jó látni, hogy a kortárs gondolkodásban is jelen vannak a klasszikusaink által megalapozott értékek.

És azért a sebész legbensőbb értékeire vonatkozó idézet, mert ezeket sem háború, sem pandémia, sem fenyegető gazdasági válság vagy a közerkölcs fura vadhajtásai nem tudja eltörölni.

A sebész elkötelezettsége, tudásvágya, helytállása és lelki ereje nem inflálódik, nem emigrál, nem süllyed recesszióba és nem hódol be a kedvezőtlen külső körülményeknek.

Ezért kell újra és újra találkoznunk tudományos rendezvényeinken, hogy erősítsük összetartozásunkat, kollektív tudásunkat és egyéni elköteleződéseinket. Hogy a klasszikus értékekre támaszkodva megszilárdítsuk a jelenben is érvényes és célravezető szakmai működési kereteinket.

Mindenkit szeretettel várunk Siófokra 2023 októberében!

Szijártó Attila főtitkár - István Gábor

 

 

 

Az MST Vezetőségének levele

Általános 2021.06.01.

A Magyarországon dolgozó 1500 sebész és a Magyar Sebész Társaság általuk választott 50 fős Vezetősége nevében Társaságunk elnöke és titkára levélben fordultak Jenei Zoltán Országos Kórház Főigazgatóhoz, Prof. Kásler Miklós Emberi Erőforrások Miniszteréhez és Dr. Pintér Sándor Belügyminiszterhez az életkorhoz kötötten változó orvosi alapbérekkel kapcsolatban. A levél tagjaink számára, felhasználó névvel, jelszóval történt bejelentkezést követően megtekinthető ide kattintva