Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Friss szakmai hírek

2024. évi Balassa János emlékelőadás

2024.05.14.

Kedves Kollégák!

Május 7-én dr. Lestár Béla átvette a Balassa János emlékérmet és megtartotta a kitüntetéssel járó emlékelőadást. Az előadást -az előadó engedélyével - rögzítettük és az elmúlt időszak technikai fejlesztésének köszönhetően közzétesszük ...

MST Coloproctológiai szekció, Sebészeti endoszkópos és Robotsebészeti Szekció Közös kongresszusa, valamint az Európai Coloproctológiai Társaság csatlakozó Mesterkurzusa (Tapolca, 2024.09.12-14.)

2024.05.08.

A KONGRESSZUS HELYSZÍNE: Hunguest Hotel Pelion (8300 Tapolca, Köztársaság tér 10.)

IDŐPONT: 2024.09.12-14

Kedves Kollégák!

A COVID árnyékában tartott 2022-es találkozásunk után, 2024. szeptember ...

MST Észak-kelet Magyarországi Régió Tudományos ülése (Balassagyarmat, 2024.10.05.)

2024.05.02.

Az MST Észak-kelet Magyarországi Régió Tudományos ülése 2024.október 5-én kerül megrendezésre Balassagyarmaton a Dr. Kenessey Albert Kh. Sebészeti Osztálya szervezésében. A címe: "Az epebetegségek és azok műtéti kezelése, beleértve a szövődmények ...

Magyar Sebész Társaság Sebészeti Onkológiai Szekciójának IV. Kongresszusa (Szeged, 2024.10.18-19.)

2024.04.22.

Kedves Kolléganők és Kollégák!

Ezúton szeretnék mindenkit meghívni a Magyar Sebész Társaság Sebészeti Onkológiai Szekciójának negyedik országos rendezvényére, amely Szegeden, 2024. október 18-19-én kerül megrendezésre.

Kongresszusok,
rendezvények

 • VI. Hazai NPWT Tudományos Szakmai Nap

  2024.06.04.

  A Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinika és a Negatívnyomás-terápiával a Sebgyógyulásért Egyesület közös szervezésében

  Időpont:
   2024. június 4. 9:00-17:00

  Helyszín:
   Semmelweis Egyetem - Elméleti Orvostudományi Központ (1094 Budapest Tűzoltó u. 37-43.)

  A Negatívnyomás-terápiával a Sebgyógyulásért Egyesület immár 6. alkalommal rendezi meg Szakmai Napját, hagyományosnak tekinthető módon a Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinikájával közösen.

  Amikor az Egyesület 2016-ban – némi optimizmussal – Szakmai Nap szervezésébe fogott, célja csupán a hazánkban akkor alig ismert, és csak elvétve alkalmazott korszerű sebkezelési eljárás megismertetése volt. Ez idő tájt még a szervezők sem gondoltak arra, hogy évente – később kétévente - ismétlődő szakmai találkozók sorozatát indítják útjára: 2024-ben már a VI. Szakmai Napot szervezzük! Az eddigi években megjelent több, mint ezer résztvevő, valamint több száz (csak 2022-ben közel 60!) prezentáció ugyanis azt jelzi, hogy hagyomány született. Bízunk a kollégák nem szűnő aktivitásában, az idei rendezvény sikerében is!

  A hagyomány ápolása tehát állandó célja a szervezőknek, a szakmai program fókuszában azonban igyekszünk minden évben, így 2024-ben is új szempontokat állítani. Kiemelt figyelmet szánunk a súlyos, progrediáló szövetpusztulással kísért bőr-/lágyrészfolyamatokra, így pld. Fournier gangrénás, valamint a hydradentisi suppurativa (HAS) miatt negatívnyomás-terápiában részesült betegekről születő beszámolókra. Az esetek nagy száma, valamint a végtagmentéssel foglalkozó társegyesületekkel való további együttműködés érdekében idén is főtémaként tekintünk a krónikus sebek (diabeteses láb (DFU- diabetic foot ulcer, valamint a decubitus) problémakörére. Új témakörként az NPWT prevenciós alkalmazása is belekerült a programba. Végül a gasztroenterológia szövődményes eseteinek ellátásában szerzett, egyre nagyobb számú, kedvező tapasztalat ismeretében fokozott érdeklődéssel várjuk az endoszkópos technikával pozícionált (endoluminalis/endocavitális) vákuumkezelésről szóló beszámolókat.

  Örömteli módon korábbi rendezvényeink is „sokszakmásak” voltak: sebésztől a gyermekgyógyászig, szemésztől a kárhely-felszámoló honvédorvosig, bőrgyógyásztól az orvos-közgazdászig számtalan szakemberrel találkozhattunk, és sokat tanulhattunk egymástól.
  Az eddigi öt emlékezetes rendezvényünkhöz hasonlóan sikeresnek remélt, újabb Szakmai nap alkalmából idén is aktív részvételre buzdítva és őszinte érdeklődéssel invitáljuk a rendezvényre valamennyi, korszerű sebellátási gyakorlattal rendelkező Kollégánkat, valamint az ez iránt érdeklődőket!

  Program

  Absztraknyomtatvány letöltése
  Regisztráció
  A rendezvény weboldala

  A rendezvény Szakmai bizottsága nevében

  Dr. Harsányi László
  egyetemi tanár
 • ISW 2024

  2024.08.25.

  Extension of Abstract Submission Deadline!
  Due to high demand, we are pleased to announce that the abstract submission deadline for ISW 2024 has been extended!
  The new deadline for abstract submission is now 24 January, 2024
  We believe that this extension will give everyone plenty of time to finalize their submissions and contribute to the success of the International Surgical Week (ISW) 2024. 
  Submit abstract
   
  Travel Grants
  While submitting your abstract, remember to check if you are eligible for Travel Grant and apply to receive financial help to attend the ISW 2024. Don't miss out on this fantastic opportunity - make your application today!
   
  Join the ISS/SIC
  Take advantage of the benefits that ISS/SIC membership offers. By applying for ISS/SIC membership or renewing your existing renewing your existing membership, you open the door to reduced registration fees for the upcoming congress.
  Apply and renew your membership
   
  Find all information and latest updates on www.isw2024.org
 • MST Coloproctológiai szekció, Sebészeti endoszkópos és Robotsebészeti Szekció Közös kongresszusa, valamint az Európai Coloproctológiai Társaság csatlakozó Mesterkurzusa (Tapolca, 2024.09.12-14.)

  2024.09.12.

  A KONGRESSZUS HELYSZÍNE: Hunguest Hotel Pelion (8300 Tapolca, Köztársaság tér 10.)
  IDŐPONT: 2024.09.12-14
  Kedves Kollégák!
  A COVID árnyékában tartott 2022-es találkozásunk után, 2024. szeptember 12-14. között Tapolcán ismételten megrendezzük a Magyar Sebész Társaság Coloproctológiai Szekciója, illetve Sebészeti Endoszkópos és Robotsebészeti Szekció közös kongresszusát. Az esemény kiváló alkalmat kínál a colorectalis sebészet, a proktológia, valamint a minimálisan invazív sebészet területén a
  közelmúltban történt aktualitások, evidenciák prezentálására, megvitatására.
  Hazai szaktekintélyeket kértünk fel, hogy a legfrissebb szakmai ismereteket továbbképző, tematikus előadások formájában prezentálják. Az idei kongresszusunk a betegbiztonság téma köré épül.
  A felkért hazai szakértői előadásokon túl teret kívánunk biztosítani a különféle progresszivitási szinten működő munkacsoportok saját tapasztalatainak bemutatására is szóbeli és poszter prezentációk formájában. Külön figyelmet szeretnénk szentelni a fiatal sebész generációnak, lehetőséget kínálva számukra a felkészülésre, esetbemutatásra, saját tapasztalatok és problémák bemutatására. Hasonlóan lehetőséget biztosítunk szakdolgozóink számára jó gyakorlatok, helyi auditok eredményeinek prezentálására.
  Az idei kongresszus részeként az Európai Coloproctológiai Társasággal közösen angol nyelvű mesterkurzust (ESCP Masterclass) is szervezünk. Ennek keretében neves nemzetközi és hazai szakértők számolnak be a colon- és rectumsebészet forrongó területeiről, illetve vitatják meg az aktualitásokat interaktív kerekasztal formájában.
  FŐ TÉMAKÖRÖK
  • Biztonságos műtéttechnika (colorectalis, nyelőcső, gyomor, máj, epe, pancreas, sérv műtétek területén).
  • Akut colorectalis sebészet
  • Szövődmények kezelése
  • Életminőség vizsgálatok
  Absztrakt leadási határidő: 2024. május 12. (éjfél)
  Előadások elbírálásának tervezett határideje: 2024. június 1.
  Kedvezményes jelentkezés határideje: 2024.06.01-ig.
  További részletes információk, online regisztráció és absztraktbejelentés: https://convention.hu/Rendezveny/Reszletek/MSTCO24

Pályázatok

Sebész állások

Videótár

Videótár

Tagsági információk

Tagsági
információk

Tagdíj fizetés

Online
tagdíj fizetés

Magyar Sebészet

Magyar Sebészet
folyóirat

BNO kódok

BNO kódok

Linkek

Linkek
Protokollok

Protokollok